Ankara’da basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Kutlu Parti Genel Başkanı Yusuf Halaçoğlu, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
“Türkiye’de ortalık öyle bir karmakarışık hale geldi ki; mutlak butlanlar başta olmak üzere son yaşananlar “hukuk devleti miyiz, değil miyiz” diye sorgulatır oldu diyen Halaçoğlu; “bugün yapılan anketlerde ve değerlendirmelerde, bir zamanlar en güvenilir kurumlar arasında gösterilen mahkemeler, adliyeler ve hukuk sistemi, artık en az güvenilir kurumlar hâline gelmiş görünüyor” dedi.
Kararsız seçmen oranına da dikkat çeken Halaçoğlu, şu ifadeleri kullandı:
“Dikkat ederseniz yapılan anketlerde, hiç oy kullanmayacağını söyleyenlerle birlikte yüzde 42’lere varan bir ‘kararsız’ seçmen kitlesi bulunuyor. Biz, öncelikle bugünün en büyük partisi sayılacak olan bu kitleyi kazanmayı hedefledik. Çünkü siyasetin alternatifi yine siyasettir. Başka yolu yok” dedi.
Şu anda il-ilçe kongrelerimizi gerçekleştiriyoruz. Temmuz ayında da ilk Büyük Kurultayımızı yapacağız. Teşkilatlanmamızı aralıksız bir şekilde sürdüreceğiz diyen Halaçoğlu; Türkiye’nin temel sorunlarına da değinerek; “Türkiye’nin yolsuzluk, yoksulluk, diplomasızlık, güvensizlik, adalet, sağlık, tarım, hayvancılık ve ekonomi gibi önemli sorunları vardır. Bu sorunları çözebilmek için iktidar olmak gerekir. Günümüzde iktidar olmanın yolu Cumhurbaşkanlığını kazanmaktan geçiyor. Biz de iktidar olmak için yola çıktık. Bunu buradan, sizlerin aracılığınızla bütün kamuoyuna ilan ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

