CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Özgür Özel’in gündeminde bir kez daha erken seçim vardı. Bilindiği CHP Lideri Özel, partisinin 28 Ocak’taki grup toplantısında cumhurbaşkanı adayının parti üyelerinin oy kullanmasıyla yapılacak ön seçimle belirleneceğini açıklamıştı.
CHP bu kapsamda çalışmalarını sürdürürken ismi adaylar arasında geçen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan, konuyla ilgili bir açıklama geldi.
Yavaş, “Aday belirlemenin erken olduğunu düşünüyorum. Seçim tarihi henüz belli değil. O zamana kadar şartlar değişir.” ifadelerini kullandı.
Yavaş’ın sözleri sonrası ne diyeceği merak konusu olan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, erken seçimin adayının erken belirlenmesi gerektiğini söyledi.
Özel konuyla ilgili, “Erken seçimin adayı erken belirlenir. Erkenden yola çıkacağız. Daha düne kadar ‘CHP iki aday tartışması arasında eziliyor, gündem hep bu oluyor, netleşmelidir.’ diyen bazılarının şimdi ‘Cumhuriyet Halk Partisi niye adayını erken belirliyor?’ demeye başladığını ama bir yandan da sokağın ve örgütün bu mücadeleyi, bu yürüyüşü nasıl sahiplendiğini birlikte görüyoruz.” ifadelerini kullandı.
Seçime sayılı günler kala yapılan aday belirlemeler yüzünden ağır bedeller ödediklerini söyleyen Özel, “2014, 2018 ve 2023 yıllarında yapılan seçimlerde adayı geç belirlemenin, yılları aday tartışmasıyla geçirmenin ya da seçime sayılı günler kala krizler yaşamanın bedelini çok ağır ödedik.” dedi.
Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına da atıfta bulunan Özel, “Bunun için yine geçmişte adayı tek bir kişinin ya da dar bir heyetin, ekibin belirlemesinin sancılarını da çektik, bunlardan da ders aldık. Bu yüzden Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı olarak, bir partinin genel başkanı doğal olarak, talebi hâlinde adaydır kabulüne rağmen ben partiyi yerel seçimlerde olduğu gibi genel seçimlerde de, cumhuriyetin 2. yüzyılının ilk genel seçimlerinde iktidar partisi yapmak istemek dışında bu kadar büyük ama kendi açımdan da hiçbir başka siyasi hedefimin olmadığını bir kez daha huzurlarınızda tekrar ediyorum.” şeklinde konuştu.