Canlı Yayın
Kanal 5 - Ana Sayfa - Haberler, Son Dakika Haberleri
  • Anasayfa
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Kültür
  • Yaşam
  • Gaziantep
  • Ankara
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
  • Anasayfa
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Kültür
  • Yaşam
  • Gaziantep
  • Ankara
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
Kanal 5 - Ana Sayfa - Haberler, Son Dakika Haberleri
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
Ana Sayfa Genel

Bakan Yıldırım Cudi’de

Kanal5 Kanal5
Nisan 29, 2013
· Genel
0
PaylaşPaylaş

Şırnak’ın İdil ve Cizre ilçeleri arasında yapımına iki yıl önce başlanan ve Haziran ayında uçuşlara açılması beklenen Şırnak Havaalanı’na ilk uçuşu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın gerçekleştirdi. Beraberinde 5 kişi ile özel bir uçakla Şırnak’a ilk uçuşu gerçekleştiren Bakan Yıldırım’ı havaalanında Şırnak Valisi Vahdettin Özkan ve diğer yetkililer karşıladı.

Bakan Binali Yıldırım, daha sonar Cizre İlçesi’ne geçtikten sonra Cudi Dağı eteklerini çıkarak burada

bulunan göçerlerle bir araya geldi. Sürü çobanı ile kısa bir sohbet yapan Bakan Yıldırım kuzuları sevip, puşu taktı. Ardında bakan Yıldırın yol güvenliğini sağlayan güvenlik güçleri ile tokalaşarak durumlarını sordu. Yıldırım, sürü çobanı ile yaptığı sohbetten sonra Siirt’ten gelen Düdiran Aşireti mensubu göçebe Mehmet Sait Genyüz ve Fatma Genyüz çiftini ve çocuklarını çadırlarında ziyaret etti. Fatma Genüz Bakan Yıldırım’a Kürtçe, hoşgeldiniz diyerek karşıladı. Bazı çocukların hasta olduğunu öğrenen Yıldırım yanında bulunan doktara sağlık taraması yapmasını istedi. Göçebe ailelerin çocuklarına oyuncak dağıtan Bakan Yıldırım daha sonra yeni doğan kuzuları sevdi.

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER

Bakan Binali Yıldırım’ın ziyaretinden memnun kalan aileler, hükümetin başlattığı çözüm sürecine destek verdiklerini, kan akmasını istemediklerini ve yapılan hizmetler için hükümete teşekkür ettiklerini söylediler. Yıldırım, “Bu yol barış yolu, biz zaten bunun için buraya geldik”dedi. Barış dileklerinden sonra Yıldırım ve beraberindeki heyet göçebe hayatı yaşanan aile fertleri ile hatıra fotoğrafı çektirirken, Yıldırım, fotoğrafların aileye ulaştırılmasını talimatını verdi.

Bakan Yıldırım ve beraberindeki heyet, daha sonra Şırnak Cizre yolunu 48 kilometreden 3 kilometreye düşüren karayolunda inceleme yapıp, Şırnak ile Cizre arasında bulunan ve Cudi Dağı’ndan geçen 800 metrelik tünelden geçti. Burada Şantiye şefinden çalışmalar hakkında bilgi alan Yıldırım gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım, Şırnak’ta bakanlığının faaliyetleri ile ilgili incelemelerde bulunduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

“Şırnak Cizre Havaalanı bitme aşamasında, bugün biz ilk defa deneme uçuşu yaptık. Başarıyla da uçak indi. Orada yapılacak işleri de yerinde görme fırsatı bulduk. İki yıl önce temeli atılmıştı, bir iki ay içinde inşallah Şırnak’ın da hava alanı olacacak. Şırnak hem İstanbul’a, hem Ankara’ya hem de dünyanın her yerine daha yakın olacak. Şu anda Şırnak İstanbul arası 24 saat, havaalanı hizmete girdiğinde bu süre 2 saatin altına düşecek. Doğu ile Batı’yı bir biriyle birleştirmiş olacağız. Şırnak’ın en önemli projelerinden biri de Şırnak-Cizre bölünmüş yoldur. Aynı zamanda bu yol Silopi ve Habur’a giden yol ile de bileşiyor. Yol hem Irak’a hem de Anadolu’nun her yerine giden yol ile bağlantılı olacak. Mevcut yol Cizre’nin içinden geçiyordu. Arasındaki geçişten geçerek Şırnak’a erişen bir yol buradan 5 kilometre ilerde çok dar standardı fevkalede düşük bir yoldur. 48 kilometrelik yol düşünün 2 saatte ancak gidebilirsiniz. Şimdi bu yapılan yolla birlikte burası 36 kilometreye düşecek. 12 kilometrelik bir kısalma var. Ama, daha önemlisi yol üzerinde 2 tane tünel 2 tane viyadük. Şimdi iki tüneli arkamızda bıraktık. Şu önümüzdeki vadiyi 2 tane viyadükle geçeceğiz. Direk bu dağa gireceğiz burada da 2 tane tünel yapacağız. Her birisi 800 metre tünel. Dolayısıyla 4 tünel, 2 viyadük Cudi’yi tamamen dümdüz, dağın yüzeyine tırmanmadan, virajlardan kurtularak geçmiş olacağız. Bu yolun standartını çok arttırmış olacak, viyadükle ilgili diğer iki tünelle ilgili her türlü çalışmalar tamamlandı ve zannediyorum 2014 ün en geç ikinci yarısında bu yolu tamamen hizmete açmış olacağız.”

“BARUT KORKUSUNDAN ÇOK ŞİRKET KOKUSUNA HASRETİZ”

Bakan Yıldırım, gazetecilerin sorusu üzerine, bölge insanının barut kokusundan çok şirket kokusuna hasret kaldığını ifade ederek, şöyle dedi:

“Barut kokusunu bırakalım, çiçek kokusunu hep beraber temaşe edelim. Burada kestedilen birlik beraberlik kardeşliktir. Doğu, Batı, Kuzey, Güneyi ile insanlar kardeş olalım. Hazreti Nuh’un memleketindeyiz, şehri Nuh . Burada Cudi Dağı’nda insanlık helak olurken, insanların tarihe yeniden başladığı Hazreti Adem’den sonra biliyorsunuz, azgınlıklar çoğalınca, sapıklıklar çoğalınca, Nuh tufanı oldu. Ve öyle inanılır ki, Nuh’un gemisi de Cudi Dağı’ndadır. Demek ki Hazreti Nuh’ dan sonra insanlık yeniden başladı. O zaman Türkü, Kürdü var mıydı? Hep aynı Allah’ın kullarıyız. Ne olduğumuza nasıl doğduğumuza biz karar vermiyoruz. Önemli olan kim olduğumuz değil, Türkmüyüz, Kürtmüyüz, Lazmı, Boşnak mı bunlar önemli değil. Önemli olan bizi birbirimize bağlayan değerlerimiz. Kardeşliğimiz, bayrağımız, vatanımız, milletimiz, güzel yurdumuz. Türkiye hepimize yeter. Doğu’da, Batı’da. Kuzey’de kardeşlik içinde yaşayalım. Kavga edecek neyimiz var? Paylaşacak çok şeyimiz var. İşte bu yollar, bu hastaneler, bu hizmetler bu okullar bu havaalanları Doğu ile Batı’yı birbirine kardeş yapıyor. Dayanışmamızı kardeşliğimizi artırıyor. Bunu için bu yatırımları yapıyoruz. İnşallah yeni başlayan bu süreçte bütün Türkiye umutlu. Arkamıza dönüp baktığımızda 35 sene var. Kaybolan 35 sene. Herkes kaybetmiş, binlerce insanımızı toprağa vermişiz, şehidlerimiz var kayıplarımız var. Acılı ailelerimiz var, babalarımız analarımız var. Geçen yıllar bizim kardeşliğimize değil, bizim aramızdaki ayrılıkların artmasına maalesef vesile olmuş.”

“SİLAH TÜCARLARI KAZANDI, KAYBEDEN İNSANLARIMIZ OLDU”

Bakan Binali Yıldırım, artık bu anlamsız kavgaya son vermek gerektiğini de ifade ederek, şunları söyledi:

“Çünkü, kaynaklarımızı da bu uğurda çok tükettik arkadaşlar. 400 milyar dolar 100 bin kilometre yol daha fazla yapılır. Şu havaalanı gibi 100 tane, 200 tane daha yapılır. 400 Boğaziçi Köprüsü yapılır. Bu kaynaklarla ama ne oldu kim ne kazandı? Silah tüccarları kazandı. Kaybeden insanımız kaybetti. Ama, artık bu gidişe bir son vermek zamanı geldi. Aklı selim ülkemizin her tarafında sorunlarımız var, sorun olmayan ölülerle delilerdir. Sorunlarımızı kavga ederek birbirimizi telef ederek, yok ederek değil konuşarak çözeceğiz. Şimdi orada köçerleri gördük 7000- 8000 davarı var. Buradan Hakkari’ye doğru gidiyorlar. İstedikleri ne onların istedikleri barış, huzur. Başka hiç birşey istemiyorlar. Sorunları çözecek sorunların üzerine gidecek Türkiye’de irade var. Güçlü bir siyasi iktidar var başbakan var ekibi var. İnşallah bunların hepsinin üstesinden geleceğiz. Yani burada birbirimize şefkatle merhametle, sevgiyle yaklaşmamız bir çok sorunumuzu kendiliğinden çözecek, Doğu’da, Batı’da herkeste bu anlayışın olduğunu görüyoruz. Bu muazzam bir fırsattır Türkiye’nin önünde. Türkiye artık bu beladan bu yükten kurtulmalıdır. Bütün enerjisini varlığını geleceğini çocuklarımız için ülkemizin yarınları için daha zengin daha refah içinde komşularıyla gayet iyi geçinen onlara yardım eden, tarihi geleneğine tarihi misyonuna uygun bir Türkiye hepimizin özlemi. Onun ayak sesleri de geliyor.”

KOMANDOLAR BU KEZ OPERASYON İÇİN DEĞİL, KORUMA İÇİN CUDİ’YE ÇIKTI

Bugüne kadar hep PKK ile mücadele için Cudi Dağı’na operasyona çıkan askerlerin bu kez Şırnak’a gelecek olan Bakan Binali Yıldırım için dağa çıkıp görev yaptığı görüldü. Cizre İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hikmez Öz tarafından sevk ve idare edilen komandolar Bakan’ın uçaklae inip Şırnak’a geçmesinden sonra Cudi Dağı’nın eteklerinden inerek kışlalarına hareket etti.

Kanal5

Kanal5

İlgili Posts

Yapay Zeka Eylem Planı Açıklandı! İKNA’nın Eğitim Programı da Dikkat Çekti
Genel

Yapay Zeka Eylem Planı Açıklandı! İKNA’nın Eğitim Programı da Dikkat Çekti

Ağustos 20, 2026
İKNA DÜŞÜNCE KURULUŞU’NDAN DEZENFORMASYONLA MÜCADELE EĞİTİMİ
Ankara

İKNA DÜŞÜNCE KURULUŞU’NDAN DEZENFORMASYONLA MÜCADELE EĞİTİMİ

Ağustos 19, 2026
Konya’da Dehşet Anları Kamerada! Yolda Karşılaştığı Husumetlisini Bıçakla Öldürdü
Genel

Konya’da Dehşet Anları Kamerada! Yolda Karşılaştığı Husumetlisini Bıçakla Öldürdü

Ağustos 13, 2026
Sonraki Haber

4. Yargı Paketi Onaylandı

Prag’da patlama: En az 55 yaralı

Bakan Avcı: Kazak Modeli net değil

Yorum Yap Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önerilen

Ziraat Türkiye Kupası’nda final heyecanı

Ziraat Türkiye Kupası’nda final heyecanı

5 yıl ago

İzmir’de ‘ByLock’ kullanıcısı 6 avukat tutuklandı

9 yıl ago
KOSGEB desteğiyle yazılım firması kuran akademisyen öğrencilere iş imkanı sunuyor

KOSGEB desteğiyle yazılım firması kuran akademisyen öğrencilere iş imkanı sunuyor

6 yıl ago

‘Bölgemize şekil vermek isteyenlerle mücadelemiz sürecek’

9 yıl ago

Kategoriler

  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gaziantep
  • Genel
  • Haber
  • Köşe Yazısı
  • Kültür
  • Programlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Yaşam
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör

Öne Çıkanlar

Almanya’dan Olay Çıkış! Sınırlar Kapanacak Euro Bırakılacak

Toprağın Onlarca İnsanı Diri Diri Yuttuğu An Kamerada! Altın Madenindeki Göçükte 107 Ölü

OSB’de hastane sevinci! 500 Bin kişiye hizmet verecek

AK Parti Yenimahalle İlçe Başkanı Ekrem Yüce Vali Canbolat’in Esnaf Ziyaretine Eşlik Etti

AK PARTİ KAHRAMANKAZAN TEŞKİLATINDAN BAŞKAN ÇIRPANOĞLU’NA ZİYARET

Yapay Zeka Eylem Planı Açıklandı! İKNA’nın Eğitim Programı da Dikkat Çekti

Gündem

Mansur Yavaş CHP-Yeni Parti Geriliminde Kararını Verdi! Özgür Özel’e Büyük Şok
Siyaset

Mansur Yavaş CHP-Yeni Parti Geriliminde Kararını Verdi! Özgür Özel’e Büyük Şok

Kanal5
Ağustos 25, 2026
0

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile Yeni Parti arasında tırmanan siyasi gerilimde...

Kahramankazan’ın Tescilli Kavurması Dünya Vitrinine Çıkıyor

Kahramankazan’ın Tescilli Kavurması Dünya Vitrinine Çıkıyor

Ağustos 25, 2026
Dehşet Anlarının Görüntüsü Ortaya Çıktı! Katliam Gibi Kazada Can Kaybı 4’e Yükseldi

Dehşet Anlarının Görüntüsü Ortaya Çıktı! Katliam Gibi Kazada Can Kaybı 4’e Yükseldi

Ağustos 25, 2026
Almanya’dan Olay Çıkış! Sınırlar Kapanacak Euro Bırakılacak

Almanya’dan Olay Çıkış! Sınırlar Kapanacak Euro Bırakılacak

Ağustos 25, 2026
Toprağın Onlarca İnsanı Diri Diri Yuttuğu An Kamerada! Altın Madenindeki Göçükte 107 Ölü

Toprağın Onlarca İnsanı Diri Diri Yuttuğu An Kamerada! Altın Madenindeki Göçükte 107 Ölü

Ağustos 21, 2026
Kanal 5 - Ana Sayfa - Haberler, Son Dakika Haberleri

Tarafsız, hızlı ve güvenilir habercilik.

Kanal 5 olarak gündem, siyaset, ekonomi, spor, teknoloji ve yaşamdan en güncel gelişmeleri doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde okuyucularımıza ulaştırıyoruz.

Son Haberler

  • Kutsal Topraklardan Gelen Görüntüler Şok Etti! Fellik Fellik Kaçacak Yer Aradılar Ağustos 29, 2026
  • Karşıyaka Kütüphanesi Yükseliyor! Gaziantep’te Gençleri Sevindirecek Proje Ağustos 29, 2026
  • Gaziantep’te Meydan Savaşı! Silahlar Peş Peşe Patladı; 2 Ölü 5 Yaralı Ağustos 29, 2026

Kategoriler

  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gaziantep
  • Genel
  • Haber
  • Köşe Yazısı
  • Kültür
  • Programlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Yaşam

© 2026 Kanal 5. Tüm hakları saklıdır. · aryn tarafından geliştirildi

Bu sitede yer alan haber, yazı, fotoğraf ve diğer tüm içeriklerin telif hakları aksi belirtilmedikçe Kanal 5’e aittir. İzinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya yayınlanamaz.

Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
  • Anasayfa
  • Tüm Kategoriler
    • Türkiye
    • Dünya
    • Siyaset
    • Ekonomi
    • Kültür
    • Yaşam
    • Gaziantep
    • Ankara
  • Kurumsal
  • İletişim

© 2026 Kanal 5. Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan haber, yazı, fotoğraf ve diğer tüm içeriklerin telif hakları aksi belirtilmedikçe Kanal 5’e aittir. İzinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya yayınlanamaz.