Canlı Yayın
Kanal 5 - Ana Sayfa - Haberler, Son Dakika Haberleri
  • Anasayfa
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Kültür
  • Yaşam
  • Gaziantep
  • Ankara
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
  • Anasayfa
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Kültür
  • Yaşam
  • Gaziantep
  • Ankara
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
Kanal 5 - Ana Sayfa - Haberler, Son Dakika Haberleri
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
Ana Sayfa Genel

CHP Antalya Milletvekili Baykal: CHP’ye genel başkan olmak istemiyorum

Kanal5 Kanal5
Mart 1, 2016
· Genel
0
PaylaşPaylaş

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, “CHP’ye genel başkan olmak istemiyorum. CHP’ye genel başkan olmayı değil, CHP’li kalabilmeyi başararak, CHP üyesi olarak ölebilmeyi diliyorum” dedi.

Baykal, Habertürk’te katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

“AK Parti’ye mi geçeceksiniz?” sorusuna Baykal, “AK Parti, Türkiye’nin bir siyasi partisidir. Kötü bir şey söylemek istemem ama ben bütün siyasi yaşamımı belli bir çizgide geliştirmiş bir insanım. 1992 yılında kapatılan CHP’nin ikinci kurucu başkanı olma onuruna eriştim. Böyle bir ortama çekilmiş olmaktan üzüntü duyuyorum” yanıtını verdi.

Baykal, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin soruyu ise “Anayasa’nın dokunulmamış 60-70 maddesi kalmıştır. Şimdi bu konuyu sürekli gündemde tutanların bir amacı var. ‘Başkanlık sistemini geçirmektir. CHP, o masaya hiç oturmamalıydı, kalkması gayet doğal. Bu, bir oyun çünkü. Sen başkanlık istiyorsun ama birileri de istemiyor, bu belli. Buna alet olmak istemiyorlar” diyerek cevapladı.

CHP yönetimine yaptığı eleştiriler hatırlatılarak, “Kılıçdaroğlu’dan onursal başkanlık talep ettiniz mi?” sorusunun yöneltildiği Baykal, şu değerlendirmede bulundu:

“Benim, Sayın Kılıçdaroğlu’ndan kendimle ilgili hiçbir talebim olmamıştır. Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu konuda gerekeni ifade edeceğinden eminim. Tabii çevresinde bu laflar niye dolaşıyor, ayrı bir iştir. Onursal başkanlık konusu şudur: Partide bir yönetim sorunu olduğunu CHP’liler kendileri arasında sürekli konuşuyor. Bu, benim de kanaatimdir. İyi yönetilmiyor parti, çok açık, her konuda… Bir yönetim toparlanması ihtiyacını CHP’nin deneyimli, birikimli, sorumlu, aklı başında pek çok insanı kendi arasında konuşuyor. O insanlardan bana gelip, ‘Bu onursal başkanlık mekanizmasını harekete geçirelim’. Daha önce ‘eş başkanlık’, arkasından ‘onursal başkanlık’ diye konuştular ve son olarak kurultaydan önce bana bazı partililerimiz gelerek, ‘Bir onursal başkanlık yaratalım, sen de orada bulun, katkını yap, yanlışa müdahale etmen gerekebilir’ dedi.

Bana teklif edildi, ben Kılıçdaroğlu’na böyle bir teklif yapmadım, kimseye de yapmadım. Bana bir değerli ardaşımız bu teklifi yaptı, ben de ona, ‘Bu konunun takdirini yapacak olan sayın genel başkandır, benim böyle bir talebim olmaz’ dedim.”

“Gerçek CHP’ye ihtiyaç var”

“CHP’ye tekrar genel başkan olmak istiyor musunuz?” sorusu üzerine Baykal, “Hayır, CHP’ye genel başkan olmak istemiyorum. CHP’ye genel başkan olmayı değil, CHP’li kalabilmeyi başararak, CHP üyesi olarak ölebilmeyi diliyorum. CHP’nin genel başkanlarının hiçbirisi, CHP’li olarak ölmeyi başaramamıştır. Atatürk, CHP’li olarak ölmedi, İsmet İnönü, rahmetli Ecevit de CHP’li olarak ölmedi. Ben CHP’li olarak, sade bir üye olarak ölmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

CHP’nin ikinci kurucu genel başkanı olduğunu anımsatan Baykal, Türkiye’nin bulunduğu ortamda gerçek CHP’ye ihtiyaç olduğunu söyledi.

“Yeni başlangıca ihtiyaç var”

“Kılıçdaroğlu’nun partinin başından ayrılması gerektiğini mi söylüyorsunuz?” sorusuna, Baykal şu karşılığı verdi:

“Sayın Kılıçdaroğlu’nun anlayışının CHP’de ciddi yönetim değişikliğine yönelik olduğunu biliyorum. Bunu kimse inkar etmiyor. Ben, artık oyalanmayalım, zamanı harcamayalım, zaman çok kıymetlidir, bir an önce yapalım, bir an önce yeni bir yönetim şekillensin, derlensin, toparlansın, yeterince zamanı olsun ve Türkiye’yi seçime götürsün istiyorum. Ben yeni bir yönetim gerektiğine inanıyorum, herkes de inanıyor. Bu yeni yönetim birisine karşı bir yönetim değildir. Sayın Kılıçdaroğlu, 6 yıl bu partide çok önemli bir görev yerine getirmiştir, bir kriz döneminde partiyi derleyip, toparlamıştır. Ben de dışarıdan elimden geldiğince iyi niyetli, yapıcı katkı anlayışı içerisinde davrandım ve bir deneme yaptık.

‘Bazı ilkelerimizi göz ardı edersek daha iyi mi olur? Biraz oraya, buraya açılırsak daha mı iyi olur?’, bütün bunlar denendi. Bunlarla bir şey olmadığı görüldü. Bizim artık CHP’yi sürekli yenilenen bir parti olarak, başkalaşan değil, kökünü koruyan bir parti haline dönüştürme görevimiz var. Bunun için bir yeni başlangıca ihtiyaç olduğu kanısındayım. Bunu ‘Ben hayata geçireceğim’ demiyorum. Partinin dinamiklerinin, reflekslerinin, kadrolarının içinden yenilenmenin olmaması mümkün değildir.”

Baykal, yeni başlangıçta Kılıçdaroğlu’nun da yer alması gerektiğini ifade etti.

CHP’de “bir milletvekilinin Meclis’teki odasında bulunan Atatürk’ün fotoğrafını indirdiği” iddasıyla ilgili tartışmalar yapıldığını anımsatan Baykal, “Büyük olay oldu, hala devam ediyor. Niye devam ediyor, biliyor musunuz? Rahmetli Süleyman Demirel’in güzel bir sözü vardır, der ki: ‘Allah insanı yakışan iftiradan korusun’. Şimdi öyle bir ortamda ki parti, böyle abuk bir işi bile ‘olabilir’ diye karşılıyor insanlar ve ‘olmuştur’ diyor. Ve ona göre olay üredikçe ürüyor. Hele bir de bu konuyu yönetirken olayı olduktan iki ay sonraya kadar bekletmişsek, o süreç içerisinde iş dallanıp budaklanmışsa, al sana bir yönetim zafiyeti” değerlendirmesinde bulundu.

“Herkes ibret almalı”

“Partinin belli bir mezhepsel kimliğe yakın durmasından rahatsız mısınız?” sorusuna karşılık Baykal, CHP’nin hiçkimseyi dışlamayan anlayış içinde olması gerektiğini söyledi.

Baykal, “Açıklamalarınızdan sonra CHP’den ihracınız gündeme geldi. Bu konuda ne dersiniz?” sorusu üzerine de “Ne yapalım, kader bu. ‘Mustafa Kemal’e Misak-ı Milli sınırları dışında doğdun, senin artık burada siyaset yapman uygun değildir’ denilen bir ülkede, bana bunun söyleniyor olması gerçekten ibret vericidir. Bugün CHP’li olduğunu söyleyen yüz binlerce insanın CHP kimliğinin altında benim imzam var” ifadelerini kullandı.

“Böyle bir şey hayata geçer mi?” sorusuna ise Baykal, “Bilemem, kimseden bir talebim yok. Ben siyaset yaparken bunları düşünmem. Kimsenin böyle yapmasından rahatsız olmam, kimsenin ‘Olmaz böyle şey’ demesinden mutlu olmam. Olsun, niyetliyseniz yapın. Bence hiçbir sakınca yok. Bu, benim problemim değildir, CHP’nin problemidir. Ben bu konularla ilgili savunma yapmak istemiyorum. Ben, böyle bir tablo karşısında CHP’nin bu hale gelmesinden herkesin ibret alması gerektiğini düşünüyorum” karşılığını verdi.

Kanal5

Kanal5

İlgili Posts

Yapay Zeka Eylem Planı Açıklandı! İKNA’nın Eğitim Programı da Dikkat Çekti
Genel

Yapay Zeka Eylem Planı Açıklandı! İKNA’nın Eğitim Programı da Dikkat Çekti

Ağustos 20, 2026
İKNA DÜŞÜNCE KURULUŞU’NDAN DEZENFORMASYONLA MÜCADELE EĞİTİMİ
Ankara

İKNA DÜŞÜNCE KURULUŞU’NDAN DEZENFORMASYONLA MÜCADELE EĞİTİMİ

Ağustos 19, 2026
Konya’da Dehşet Anları Kamerada! Yolda Karşılaştığı Husumetlisini Bıçakla Öldürdü
Genel

Konya’da Dehşet Anları Kamerada! Yolda Karşılaştığı Husumetlisini Bıçakla Öldürdü

Ağustos 13, 2026
Sonraki Haber

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Suriye yönetiminden biraz ahlaklı olmayı denemelerini istedi

Sosyal medyada FETÖ/PDY’yi öven öğretmen gözaltına alındı

Savaş mağduru Suriyeliler ücretsiz protezlerine kavuşacak

Yorum Yap Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önerilen

‘Anne kanalıyla geçen hastalıklar dışlanmaya neden oluyor’

10 yıl ago
Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ülkesinin Ruanda Soykırımı’ndaki rolüne ilişkin sorumluluğunu kabul ettiklerini söyledi

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ülkesinin Ruanda Soykırımı’ndaki sorumluluğunu kabul etti

5 yıl ago
Türkiye havalimanlarında ocakta 5,2 milyon yolcuya hizmet verildi

Türkiye havalimanlarında ocakta 5,2 milyon yolcuya hizmet verildi

6 yıl ago
Antalyaspor’da kulüp başkanlığına Aziz Çetin seçildi

Antalyaspor’da kulüp başkanlığına Aziz Çetin seçildi

5 yıl ago

Kategoriler

  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gaziantep
  • Genel
  • Haber
  • Köşe Yazısı
  • Kültür
  • Programlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Yaşam
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör

Öne Çıkanlar

Şanlıurfa’da sıra gecesi böyle görüntülendi! Robot da çiğ köfte yoğurdu

Suudi Arabistan’ın İlk Yerli Otomobili Tanıtıldı! İşte Dikkat Çeken Özellikleri

YENİ Parti’de İsim Değişikliği Kapıda! Parti Sözcüsü Zeynel Emre Formülü Açıkladı

Manisa’da Okul Önünde Can Pazarı! 11 Öğrenci Yaralandı Saldırgan ve Ailesi Gözaltında

MHP Gaziantep İl Kongresi Yapıldı! Mehmet Sait Kılıç Başkan Seçildi

Cumhur İttifakı’na Katılacak Mı? Saadet Partisi Genel Başkanı Arıkan’dan Dikkat Çeken Açıklama

Gündem

Macron BM’de Gazze Gerçeğini Haykırdı! Hepimiz İçin Utanç Verici
Dünya

Macron BM’de Gazze Gerçeğini Haykırdı! Hepimiz İçin Utanç Verici

Kanal5
Eylül 24, 2026
0

Birleşmiş Milletler 81. Genel Kurulu, İsrail’in işgal ve katliam politikalarına yönelik tepkilere sahne oldu. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel...

İmzalar Atıldı! Grönland Artık ABD’nin

İmzalar Atıldı! Grönland Artık ABD’nin

Eylül 24, 2026
Yunan Liderden Skandal Mesaj! Tek Çözüm Türkleri Öldürmek

Yunan Liderden Skandal Mesaj! Tek Çözüm Türkleri Öldürmek

Eylül 23, 2026
Şanlıurfa’da sıra gecesi böyle görüntülendi! Robot da çiğ köfte yoğurdu

Şanlıurfa’da sıra gecesi böyle görüntülendi! Robot da çiğ köfte yoğurdu

Eylül 23, 2026
Suudi Arabistan’ın İlk Yerli Otomobili Tanıtıldı! İşte Dikkat Çeken Özellikleri

Suudi Arabistan’ın İlk Yerli Otomobili Tanıtıldı! İşte Dikkat Çeken Özellikleri

Eylül 23, 2026
Kanal 5 - Ana Sayfa - Haberler, Son Dakika Haberleri

Tarafsız, hızlı ve güvenilir habercilik.

Kanal 5 olarak gündem, siyaset, ekonomi, spor, teknoloji ve yaşamdan en güncel gelişmeleri doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde okuyucularımıza ulaştırıyoruz.

Son Haberler

  • Ankara’da Dengeler Altüst Oldu! CHP’nin Elinde Sadece 2 Belediye Kaldı Eylül 25, 2026
  • 84 Yaşında Mesleğini Yaşatıyor! 70 Yıldır Aynı Değirmenin Başında Eylül 25, 2026
  • ABD’den Dikkat Çeken Türkiye Açıklaması! Sürpriz İran İtirafı, Bomba S-400 ve F-35 Detayı Eylül 25, 2026

Kategoriler

  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gaziantep
  • Genel
  • Haber
  • Köşe Yazısı
  • Kültür
  • Programlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Yaşam

© 2026 Kanal 5. Tüm hakları saklıdır. · aryn tarafından geliştirildi

Bu sitede yer alan haber, yazı, fotoğraf ve diğer tüm içeriklerin telif hakları aksi belirtilmedikçe Kanal 5’e aittir. İzinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya yayınlanamaz.

Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
  • Anasayfa
  • Tüm Kategoriler
    • Türkiye
    • Dünya
    • Siyaset
    • Ekonomi
    • Kültür
    • Yaşam
    • Gaziantep
    • Ankara
  • Kurumsal
  • İletişim

© 2026 Kanal 5. Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan haber, yazı, fotoğraf ve diğer tüm içeriklerin telif hakları aksi belirtilmedikçe Kanal 5’e aittir. İzinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya yayınlanamaz.