Canlı Yayın
Kanal 5 - Ana Sayfa - Haberler, Son Dakika Haberleri
  • Anasayfa
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Kültür
  • Yaşam
  • Gaziantep
  • Ankara
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
  • Anasayfa
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Kültür
  • Yaşam
  • Gaziantep
  • Ankara
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
Kanal 5 - Ana Sayfa - Haberler, Son Dakika Haberleri
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
Ana Sayfa Genel

Ethem Sarısülük davasında şok gelişme

Kanal5 Kanal5
Aralık 2, 2013
· Genel
0
PaylaşPaylaş

Gezi Parkı odaklı olaylarda Ethem Sarısülük’ün ölümüne ilişkin davada yargılanan polis memuru Şahbaz,”Maktülün ölümünde benim hiçbir kusurum ve hatam yoktur” dedi.

Ankara’daki Gezi Parkı odaklı olaylarda Ethem Sarısülük’ün ölümüne ilişkin polis memuru Ahmet Şahbaz’ın, “meşru savunmada sınırın aşılması suretiyle adam öldürme” suçundan yargılandığı davanın üçüncü celsesi başladı.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Şanlıurfa’da bulunan sanık Şahbaz sesli ve görüntülü sistemle bağlandı.

Şahbaz’ın, Şanlıurfa’daki kimlik tespitinin ardından Sarısülük ailesinin avukatlarından Kazım Bayraktar, Şahbaz’ın ilk celseye perukla geldiğini hatırlattı. Bayraktar, “Gelen kişinin gerçek sanık olup olmadığını bilmiyoruz. Dosyada fotoğrafı yok. Kimlik fotokopisini görmek istiyoruz. Bir de TC kimlik numarasının kontrol edilmesini istiyoruz. Tasdikli fotoğrafı dosyada var mı?” diye sordu.

Mahkeme heyeti, sanığın kimliğinin tespit edilip, elektronik imzayla mahkemeye gönderileceğini belirterek, sanığın fotoğrafı ile kimliğinin fotokopisinin mahkemeye gönderilmesinin istenmesine karar verdi.

Şahbaz, kimlik tespiti sırasında ikamet adresinin sorulması üzerine, sabit adresinin olmadığını söyledi.

Müşteki avukatlarından Murat Yılmaz, duruşma salonundaki güvenlik görevlilerinin silahlarının bulunduğunu belirterek, güvenlik güçlerinin silahlarını çıkarmalarını talep etti.

Mahkeme Başkanı Afak İlleez, bu talebi dikkate almayarak, iddianamenin okunmasına geçileceğini söyledi.

Avukat Yılmaz’ın, ısrarı üzerine Başkan İlleez, iddianamenin okunması aşamasına geçildiğini tekrarladı ancak tepkilerin ardından talep tutanağa geçirildi. Talebe ilişkin görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Mustafa Şahin, güvenlik görevlilerinin duruşma salonundaki herkesin güvenliğini sağlamakla görevli olduğunu, mahkemenin de görevlileri, güvenliği sağlamak adına çağırdığını ifade ederek, duruşma salonundaki güvenlik görevlilerinin silahlarını çıkarması talebinin reddini istedi.

Şahin, sanık Şahbaz’ın peruk ve takma bıyıkla gelip gelmediğinin tespitine ilişkin talep konusunda da bunun, Şanlıurfa’daki görevlilerce tespit edilip, mahkemeye bildirmesini talep etti.

Mahkeme heyetinin taleplerin reddine karar vermesinin ardından iddianamenin okunmasına geçildi.

Savunma

Sanık Şahbaz, okuma tamamlandıktan sonra başladığı savunmasında, ayrıntılı yazılı savunmasını mahkemeye vermek istediğini bildirdi ve “Yazılı savunmamı tekrar ediyorum. Yazılı savunmam dışında konuşmak istemiyorum” dedi.

Mahkeme Başkanı İlleez’in talimatı üzerine Şahbaz yazılı savunmasını okudu.

Şahbaz, savunmasında, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde 2011’de görev yapmaya başladığını, olay günü kalkancı olarak görev yaptığını, Güvenpark’ta havuz başına gittiklerini ifade etti. Gruptaki diğer polislerin kalkancıların arkasında konuşlandığını belirten Şahbaz, çeşitli yerlerden üzerlerine taş, demir bilye ve torpil atılmaya başlandığını söyledi.

Bunu gören Güvenpark’taki grubun da polise saldırmaya başladığını savunan Şahbaz, şöyle konuştu:

“Bazıları kalabalığı tahrik edip, bize saldırtmaya çalışıyordu. Sapanla demir bilye atanlar da vardı. Kalkanı başımıza taş gelmemesi ve arkadaki grubu korumak için tutmaya çalışıyorduk. Ellerindeki flama ve sopalarla da vuruyorlardı. Göstericilerle aramızdaki mesafe iyice azaldı. Yakın mesafeden saldırılar devam ederken bir yandan geri çekilmeye çalışıyorduk. Beton koltuklar çekilmemize engel oldu. Polislerin bir kısmı yere düştü. Bazı arkadaşlarımız da kalkanları düşürdü. Yere düşen polislere saldırıldı. Kalkancılar olarak arkamızdaki grup çekildikten sonra biz de parktan en son çıkmaya çalıştık. Her yönden saldırılarını sürdürdüler. Parkla kaldırım arasında yaklaşık yarım metre yükseklik farkı vardı. Elimdeki kalkan parkın içine düştü, ben de parkın dışına sırt üstü düştüm. Bir göstericinin hamle yaptığını gördüm. Yerdeyken göstericilerin beni öldüreceğini sandım, içimden ‘işim bitti’ dedim. Bir an önce oradan kaçmak için hamle yaptım. Bir göstericiye tekmeyle vurdum. Vurmasaydım o yanıma gelerek, diğer grubun beni linç etmesini sağlayabilirdi. O sırada diğer göstericilerin üzerime gelerek, taş atmaya çalıştıklarını gördüm. Yerden kalkarken korkuyla silahımı çektim. Kaçma fırsatı yaratmak için tabancamın namlusuna mermi sürdüm. Amacım uyarı ateşi yapmaktı. Bir taraftan uyarı amacıyla ateş ederken, bir yandan da gösterici gruptan kaçmaya çalışıyordum. Üç el ateş ettim, sonra da uzaklaştım.”

“Hedef alarak ateş etmedim”

Şahbaz kaçtığı sırada da kendisine taş atıldığını öne sürerek, ateş ettiği sırada birinin yaralandığını fark etmediğini söyledi.

Çalışma arkadaşlarının, yaralandığı için ambulans çağırdığını anlatan Şahbaz, saat 22.00’ye kadar hastanede kaldığını, 16 gün de istirahat aldığını söyledi.

Şahbaz, “Hedef alarak ateş etmedim. Havaya ateş etmeseydim göstericiler beni linç edecekti” ifadesini kullandı.

Şahbaz, “Olay sırasında kanunun bana tanıdığı silah kullanma yetkisinin doğduğu kanaatindeyim. Ethem Sarısülük hayatını kaybettiği için üzgünüm. Maktulün ölümünde benim hiçbir kusurum ve hatam yoktur. Maktulün ölümüne sebep verenler havaya ateş ederken bana taş atanlar ve saldıranlardır” diye konuştu.

“Linç etmek isteyen varsa…”

Şahbaz’ın avukatlarından Uğur Ceyhan, müvekkilinin savunmasına katıldıklarını bildirdi.

Sanık ifadesinin vekili olmadan alınamayacağını söyleyen Ceyhan, sanıkların, hakkındaki hüküm kesinleşene kadar masum olduğunu belirtti.

Savunma yapma haklarının daha önce engellendiğini iddia eden Ceyhan, salondan yönelen tepkilerin ardından, “Suçlamak isteyen varsa, linç etmek isteyen varsa, aynaya baksınlar” dedi.

Bu söz üzerine salonda gerginlik yaşandı.

Susma hakkı

Müdahil avukatlarından Yılmaz, mahkemeye, sanığın da aralarında bulunduğu 40 polis tarafından imzalandığını söylediği bir tutanak sunarak, tutanakta imzasının olup olmadığının Şahbaz’dan sorulmasını istedi.

Şanlıurfa’da olması nedeniyle tutanağın gösterilememesi üzerine Yılmaz, “Gördüğünüz gibi yargılama tıkandı” ifadesini kullandı.

Sarısülük’ün vurulmasından bir gün sonra tutulduğunu bildirdiği tutanağı okuyan Yılmaz, “Şahbaz’ın, evde yattığını söylediği sırada tutulan tutanakta imzasının bulunduğunu” kaydetti. Bunu AİHM’ye taşıyacaklarını bildiren Yılmaz, “Sanığa savunmasının ardından bu belgenin sorulması gerekirdi. Belge dosyada olmasına rağmen siz bu belgenin farkında değilsiniz” dedi.

Yılmaz, beyanının ardından Şahbaz’a, “tutanağı nerede, ne zaman imzaladığı, tutanağı kimin getirdiği, okumadan mı imza attığı” gibi bir dizi soru yöneltti.

Sorulara çoğunlukla, “olayın üzerinden çok zaman geçmesi nedeniyle hatırlamadığı” karşılığını veren Şahbaz, birkaç soru üzerine “susma hakkını” kullanacağını bildirdi.

Bunun üzerine Yılmaz, şu anda akıl sağlığının yerinde olup olmadığını sordu.

Şahbaz, “Olayı yaşadığım günlerde yoğun bir korku olmuştu, ama şu an sağlıklıyım” dedi.

Yılmaz’ın bir başka sorusuna Şahbaz, Sarısülük’ün ölümüyle sonuçlanan olayları hatırladığını, ancak evrakla ilgili bir şey hatırlamadığı cevabını verdi.

Şahbaz, evraka ilişkin başka sorular üzerine de “Avukat Bey çok detay soruyorsunuz. Ben size 6 ay önce, şu gün kimle yemek yediniz diye sorsam hatırlar mısınız?” dedi.

Avukat Yılmaz, evrakla ilgili polis amirleri hakkında görevlerini yapmadıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduklarını, ancak takipsizlik kararı verildiğini bildirdi.

Sarısülük ailesinin avukatlarından Kazım Bayraktar’ın da beyanı alındıktan sonra duruşmaya öğle arası verildi.

Mahkeme heyeti çekildi

Daha sonra Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, yargılamadan çekilme kararı verdi.

Kanal5

Kanal5

İlgili Posts

Yapay Zeka Eylem Planı Açıklandı! İKNA’nın Eğitim Programı da Dikkat Çekti
Genel

Yapay Zeka Eylem Planı Açıklandı! İKNA’nın Eğitim Programı da Dikkat Çekti

Ağustos 20, 2026
İKNA DÜŞÜNCE KURULUŞU’NDAN DEZENFORMASYONLA MÜCADELE EĞİTİMİ
Ankara

İKNA DÜŞÜNCE KURULUŞU’NDAN DEZENFORMASYONLA MÜCADELE EĞİTİMİ

Ağustos 19, 2026
Konya’da Dehşet Anları Kamerada! Yolda Karşılaştığı Husumetlisini Bıçakla Öldürdü
Genel

Konya’da Dehşet Anları Kamerada! Yolda Karşılaştığı Husumetlisini Bıçakla Öldürdü

Ağustos 13, 2026
Sonraki Haber

Tayland’da eylemler sürüyor

Enerjide dev işbirliği

Çözüm komisyonunun raporu açıklandı

Yorum Yap Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önerilen

Bakanlıktan inşaatçıları rahatlatacak uygulama

12 yıl ago
Türksat 5A, 31 derece doğu yörüngesine ulaştı

Türksat 5A, 31 derece doğu yörüngesine ulaştı

5 yıl ago
Mavi kategorideki Diyarbakır’da organ nakli ameliyatları arttı

Mavi kategorideki Diyarbakır’da organ nakli ameliyatları arttı

5 yıl ago
Sokak hayvanlarını besleyerek huzur buluyor

Sokak hayvanlarını besleyerek huzur buluyor

8 yıl ago

Kategoriler

  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gaziantep
  • Genel
  • Haber
  • Köşe Yazısı
  • Kültür
  • Programlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Yaşam
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör

Öne Çıkanlar

AK PARTİ KAHRAMANKAZAN TEŞKİLATINDAN BAŞKAN ÇIRPANOĞLU’NA ZİYARET

Yapay Zeka Eylem Planı Açıklandı! İKNA’nın Eğitim Programı da Dikkat Çekti

Peş Peşe Bıçak Darbeleri! Milletvekili Melih Meriç’e Saldırıda Yeni Ayrıntılar Ortaya Çıktı

Furkan Vakfı’na Operasyon! Alparslan Kuytul Gözaltına Alındı 5 Şirkete Kayyum Atandı

İKNA DÜŞÜNCE KURULUŞU’NDAN DEZENFORMASYONLA MÜCADELE EĞİTİMİ

Erdoğan’ın Sözleri Dünyada Yankılandı! İsrail’i Titreten Savaş Mesajı

Gündem

Toprağın Onlarca İnsanı Diri Diri Yuttuğu An Kamerada! Altın Madenindeki Göçükte 107 Ölü
Dünya

Toprağın Onlarca İnsanı Diri Diri Yuttuğu An Kamerada! Altın Madenindeki Göçükte 107 Ölü

Kanal5
Ağustos 21, 2026
0

Orta Afrika Cumhuriyeti’nin (OAC) Kamerun sınırına yakın Zamboye köyü çevresinde geleneksel yöntemlerle işletilen denetimsiz bir altın madeninde...

OSB’de hastane sevinci! 500 Bin kişiye hizmet verecek

OSB’de hastane sevinci! 500 Bin kişiye hizmet verecek

Ağustos 21, 2026
AK Parti Yenimahalle İlçe Başkanı Ekrem Yüce Vali Canbolat’in Esnaf Ziyaretine Eşlik Etti

AK Parti Yenimahalle İlçe Başkanı Ekrem Yüce Vali Canbolat’in Esnaf Ziyaretine Eşlik Etti

Ağustos 21, 2026
AK PARTİ KAHRAMANKAZAN TEŞKİLATINDAN BAŞKAN ÇIRPANOĞLU’NA ZİYARET

AK PARTİ KAHRAMANKAZAN TEŞKİLATINDAN BAŞKAN ÇIRPANOĞLU’NA ZİYARET

Ağustos 20, 2026
Yapay Zeka Eylem Planı Açıklandı! İKNA’nın Eğitim Programı da Dikkat Çekti

Yapay Zeka Eylem Planı Açıklandı! İKNA’nın Eğitim Programı da Dikkat Çekti

Ağustos 20, 2026
Kanal 5 - Ana Sayfa - Haberler, Son Dakika Haberleri

Tarafsız, hızlı ve güvenilir habercilik.

Kanal 5 olarak gündem, siyaset, ekonomi, spor, teknoloji ve yaşamdan en güncel gelişmeleri doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde okuyucularımıza ulaştırıyoruz.

Son Haberler

  • Mansur Yavaş CHP-Yeni Parti Geriliminde Kararını Verdi! Özgür Özel’e Büyük Şok Ağustos 25, 2026
  • Kahramankazan’ın Tescilli Kavurması Dünya Vitrinine Çıkıyor Ağustos 25, 2026
  • Dehşet Anlarının Görüntüsü Ortaya Çıktı! Katliam Gibi Kazada Can Kaybı 4’e Yükseldi Ağustos 25, 2026

Kategoriler

  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gaziantep
  • Genel
  • Haber
  • Köşe Yazısı
  • Kültür
  • Programlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Yaşam

© 2026 Kanal 5. Tüm hakları saklıdır.

Bu sitede yer alan haber, yazı, fotoğraf ve diğer tüm içeriklerin telif hakları aksi belirtilmedikçe Kanal 5’e aittir. İzinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya yayınlanamaz.

Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
  • Anasayfa
  • Tüm Kategoriler
    • Türkiye
    • Dünya
    • Siyaset
    • Ekonomi
    • Kültür
    • Yaşam
    • Gaziantep
    • Ankara
  • Kurumsal
  • İletişim

© 2026 Kanal 5. Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan haber, yazı, fotoğraf ve diğer tüm içeriklerin telif hakları aksi belirtilmedikçe Kanal 5’e aittir. İzinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya yayınlanamaz.