Canlı Yayın
Kanal 5 - Ana Sayfa - Haberler, Son Dakika Haberleri
  • Anasayfa
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Kültür
  • Yaşam
  • Gaziantep
  • Ankara
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
  • Anasayfa
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Kültür
  • Yaşam
  • Gaziantep
  • Ankara
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
Kanal 5 - Ana Sayfa - Haberler, Son Dakika Haberleri
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
Ana Sayfa Genel

Maç tatil edildi

Kanal5 Kanal5
Mart 11, 2014
· Genel
0
PaylaşPaylaş

Spor Toto Süper Lig’de Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçın 45+9. dakikasında sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle maçın hakemi Bülent Yıldırım, karşılaşmayı durdurarak soyunma odasına gitti. Bülent Yıldırım maçı tatil etti.

Tatil edilen Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından statta bekleyen sarı-lacivertil kafile, Hüseyin Avni Aker Stadı’ndan ayrıldı.

4 saatlik bekleyiş

Fenerbahçe kafilesinin çıkış yapacağı protokol tribünü önünde bekleyen taraftarların çıkardığı olay nedeniyle statta bekletilen sarı-lacivertliler, yaklaşık 4 saatlik bekleyişin ardından stattan çıkartıldı.

Fenerbahçe futbol takımı, güvenlik nedeniyle polis midibüsüyle stadın kale arkası bölümünde, ambulansların kullandığı kapıdan çıkartıldı. Bu sırada kapı yakınında bulunan bazı taraftarların araca taş attığı görüldü.

Daha sonra kafile güvenlik önlemleriyle havaalanına gitti.

10 dakika ilave

Özellikle Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel’in bulunduğu yere atılan yabancı maddeler nedeniyle zaman zaman duran karşılaşmanın ilk yarısına 10 ilave edildi. Taraftarların tepkisi uzatma bölümünde de devam etti. Taraftarların Volkan Demirel’e meşale atması üzerine Fenerbahçe yedek kulübesi ve oyuncular hakeme tepki gösterdi.

Daha önce oyunu iki kez durduran karşılaşmanın hakemi Bülent Yıldırım, bu kez yardımcılarını çağırarak soyunma odasına gitti. Fenerbahçeli futbolcular ve yedek kulübesi de soyunma odasına giderken Trabzonsporlu futbolcular sahada bekledi.

10 dakika uzayan ilk yarının 45+9. dakikasında soyunma odasına giden hakem Bülent Yıldırım, karşılaşmayı tatil etti.

İki kez durdu

Karşılaşmanın ilk yarısında oyun, maçın tatil edilmesinden önce iki kez durmuştu.

İlk olarak 4. dakikada Volkan Demirel, sahaya maytap ve bazı yabancı maddeler atılması üzerine kalesini terk etti. Trabzonspor’da Yusuf Erdoğan, sahaya yabancı madde atılmaması konusunda taraftarlara uyarılarda bulundu. Kısa süre duran oyun, sahanın temizlenmesinin ardından yeniden başladı.

Fenerbahçe’nin 23. dakikada attığı gol sonrası Trabzonspor taraftarları, yedek kulübesine koşarak gol sevinci yaşayan Volkan Demirel’e tepki gösterdi. Demirel’in koruduğu kalenin arkasında bulunan taraftarlar sahaya yabancı madde atmayı sürdürdü. Volkan Demirel, bu sırada sahaya atılan bir kırık tuğla parçasını hakem Bülent Yıldırım’a gösterdi. Kaleci Onur Recep Kıvrak ve Mustafa Yumlu da taraftarları sakinleştirmeye çalıştı. Diğer kale arkasındaki taraftarlar filenin bağlı oldukları direkleri devirdi. Bunun üzerine Bülent Yıldırım, yardımcılarını yanına çağırdı. Yıldırım, daha sonra tribünlerin sakinleşmesiyle maçı 8 dakikalık aradan sonra yeniden başlattı.

Fenerbahçe bayrağını indirildi

Taftarlar kale arkasında bulunan Fenerbahçe bayrağını indirdiler. Skorbard’ın üzerinde bulunan direğin olduğu bölüme çıkan taraftar bayrağı çıkardı.

Gol Emenike’den geldi

Fenerbahçe’nin golü 23. dakikada Emenike kaydetti. Bu dakikada Alper Potuk’un soldan ortasında penaltı noktasına yakın bir mesafeden Nijeryalı oyuncu, gelişine bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirmişti.

Olaylar çıktı

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki karşılaşmanın, sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle tatil edilmesinin ardından olaylar yaşandı.

Spor Toto Süper Lig’de Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmanın, sahaya attıkları yabancı maddeler nedeniyle maçın hakemi Bülent Yıldırım tarafından tatil edilmesi sonrası, bazı taraftarlar protokol tribü çıkışında toplandı.

Bu kişilerin, stat çevresi ve protokol tribünü önünde bekleyenlere taş ve çeşitli cisimler atmaya başlaması üzerine takviye çevik kuvvet ve güvenlik güçleri olay yerine geldi.

Protokol tribünü çevresinde güvenlik şeridi oluşturan polis ekipleri, olayların devam etmesi üzerine taraftarlar dağıtmaya başladı.

Bazı grupların dağılmaması üzerine polis, biber gazı kullandı. Biber gazı nedeniyle çok sayıda polis ve taraftarın etkilendiği gözlendi.

Stat çevresinde bekleyen gruplar, bazı yerlerde oluşturdukları barikatlarda ateş yaktı.

Stat çevresine çok sayıda takviye polis gelirken “Akrep” diye tabir edilen araçlar da bölgeye getirildi.

Bazı taraftar grupları stat çevresinde beklemeye devam ederken çevik kuvvet ekipleri de bu kişileri uzaklaştırmak için hazırlık yaptı.

Öten yandan, atılan cisimler nedeniyle çok sayıda polis yaralandı. Polisler, çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Bu arada hem Fenerbahçe hem de Trabzonspor kafilesi Hüseyin Avni Aker Stadı’ndı olayların yatışması için bekletildi.

Kararı TFF Yönetim Kurulu verecek

Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF), Spor Toto Süper Lig’de yaşanan seyirci olayları nedeniyle tatil edilen Trabzonspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili kararın, yönetim kurulunca verileceği açıkladı.

TFF’nin internet sitesinden yapılan açıklamada, Trabzonspor -Fenerbahçe maçının tatil edildiği belirtilerek “Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında oynananTrabzonspor-Fenerbahçe müsabakası yaşanan seyirci olayları nedeniyle hakem Bülent Yıldırım tarafından tatil edildi. Tatil edilen bu müsabaka ile ilgili kararı Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu verecek” denildi.

“Yazık oldu bize”

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Aslan, “Bize ceza vermek için birileri fırsat kolluyordu. Ellerine fırsat geçti. Yazık oldu bize. Avrupa kupalarına gitmek için ciddi bir iddiamız vardı” dedi.

Aslan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 3 Temmuz sürecinin ardından UEFA ve CAS kararlarına rağmen Türkiye Futbol Federasyonu’nun tutumunun bordo-mavili taraftarlarda bir tepki oluşturduğunu savunarak, “Federasyonun UEFA ve CAS’ın kararlarına  sağır kalması taraftarda tepki oluşturdu. Hiç kimse kusura bakmasın, bu gerginliğin artmasının başlıca sorumlusu Federasyon’dur” dedi.

“Federasyonu tebrik ediyoruz bizim kupamızı vermemekle tamamen kör sağır gibi davranmakta devam ediyorlar” ifadelerini kullanan Aslan, “Bize ceza vermek için birileri fırsat kolluyordu. Ellerine fırsat geçti. Yazık oldu bize. Avrupa kupalarına gitmek için ciddi bir iddiamız vardı” diye konuştu.

Fenerbahçe’nin kalecisi Volkan Demirel’den söz etmek istediğini söyleyen Aslan, şöyle devam etti:

“Hakemlerin özellikle Volkan’a  dikkat etmeleri gerekir. Ben Emre’den böyle şüphem vardı, bekliyordum ama bugün efendi davrandı. Volkan’a başından sonuna kadar cisimler atıldı ama golden sonra yaptığı sevinme hareketlerini, rakip sahada gergin ortamda yapmamalıydı. Bu olayları Volkan yaptı demiyorum, tabi ki  bizim taraftarımız suçlu ama Volkan biraz daha efendi, saygılı olmalıydı. Diğer futbolcular iyiydi, anormal durum görmedim. Hakem bir uyarı yapsaydı Volkan’a olaylar biraz daha yatışabilirdi. Volkan provakasyonu iyi yaptı. Gerçekten bir kaptan gibi davrandı. Bir kaptan gemisini yüzdürmek için her türlü manevrayı nasıl yaparsa o da yaptı. Her şeyi denedi ve başardı. Hakemin 10 saniye kala maçı durdurması yanlış oldu. Devre arasında taraftarlarımıza uyarılarda bulunurduk. Taraftarı sakinleştirebilirdik. Yıllardır olan bir gerginlik, bunun bitmesi lazım. yorulduk bununla uğraşmakla.”

Basında bazı kuruluşların sanki Trabzon’da savaş var gibi gösterdiğini söyleyen Aslan, “İstanbul’da yönetim kurulu üyelerimiz iki saat boyunca darp edildi, kimse onları savunmadı, kendilerini savunarak çıktılar. Fenerbahçe’nin tribünde oturan yöneticilere kimse bir şey demedi. Tabi ki ceza alacağız. İnşallah Avrupa kupalarından mahrum olmayız. İyi mücadele eden takımız, her şeye rağmen sonuna kadar dik duracağız, seyircisiz olsa da maçları inşallah alacağız” diye konuştu.

“Ben onu muhatap almam”

Bu Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, bir gazetecinin Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel ile tartıştığı yönünde haberler çıktığını söylemesi üzerine, “Kesinlikle öyle bir şey yok. Ben onu muhatap almam” dedi.

Kaptan Onur taraftarların dağılmasını istedi

Trabzonspor’un kalecisi Onur Recep Kıvrak, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası Hüseyin Avni Aker Stadı dışında bekleyen taraftar gruplarının yanına giderek dağılmalarını istedi.

Bazı taraftar gruplarının stat çevresinde bekledi.

Olaylar nedeniyle soyunma odasında bekleyen bordo-mavili takımın kalecisi Onur Recep Kıvrak, yaklaşık 2 saattir stat dışında bekleyen taraftarların yanına giderek, “Arkadaşlar burası yeri değil. Biz saha içerisinde müdahalemizi sürdürüyoruz. Lütfen dağılın. Daha her şey bitmedi. Mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Onur Recep Kıvrak, daha sonra soyunma odasına döndü.

Öte yandan, stat çevresindeki taraftarların bekleyişi sebebiyle çevik kuvvet ekipleri, TOMA ve “akrep” adı verilen zırhlı araçlarla çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Taraftar gruplarının tezahürat yaparak, stat çevresinde bekleyişlerini sürdürmeleri üzerine  FenerbahçeveTrabzonspor kafileleri ile hakemler soyunma odalarında bekletildi.

Vatan haini değiliz

Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Sebahattin Çakıroğlu, “Biz Trabzonluyuz, vatan haini değiliz. Basın mensupları olarak dışarıda gezerken binaların üzerindeki keskin nişancıları çektiniz mi, hiç sanmıyorum. Polis müdürüne ben söyledim zorla aşağı indiler. Bu insanları çıldırtan budur” dedi.

Çakıroğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, takım kaptanı Onur Recep Kıvrak ile taraftarların stat çevresinden ayrılması için görüştüğünü belirterek, “Biz Trabzonluyuz, vatan haini değiliz. Basın mensupları olarak dışarıda gezerken binaların üzerindeki keskin nişancıları çektiniz mi, hiç sanmıyorum.  Polis müdürüne ben söyledim, zorla aşağı indiler. Bu insanları çıldırtan budur” dedi.

Trabzon’da kimsenin polis arabası yakmadığını ifade eden Çakıroğlu, “Ama mani olamadığımız olaylar oldu. Bir Volkan 25 bin kişiyi bu hale getirdi. Sadece ona mı yüklenelim, hayır stat gerilmiş. Verdiği beyanatlarla Trabzon halkını neredeyse hain ilan edip, çatılara keskin nişancı çıkartan Vali derhal istifa etmelidir. O valiyi gelip iki gün sonra onur üyesi yapan İbrahim Hacıosmanoğlu bu gece istifa etmelidir” diye konuştu.

Bu arada, Trabzonspor kafilesi Hüseyin Avni Aker Stadı’nın kale arkasında yer alan kapıyı kullanarak stattan ayrıldı.

Daha dikkatli olmalıydık

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, taraftarların çıkardığı olaylar nedeniyle tatil edilen Trabzonspor-Fenerbahçe maçına ilişkin olarak, “Daha dikkatli olmalıydık. Eğer taraftarlarımız sahada takımlarını destekleseydi, bugün burada ne misafir takım ne Türk futbolu Trabzon şehrini bu şekilde konuşmazdı” dedi.

Hacıosmanoğlu, yaptığı açıklamada, hafta başından beri Trabzon’da ne zaman gerginlik olsa bundan zarar gördüklerini söylediklerini belirterek, “Hep sağduyulu açıklamalar yaptık. Önceki yıllara baktığınız zaman da ne zaman ortam gerildiyse bundan Trabzonspor zarar gördü. Biz gerek taraftarımızla gerek camiayla gerek basın yoluyla ortamı hep normal tutup, sahada futbolun oynanmasını istedik” dedi.

Bordo-mavili oyunculara da aynı şeyleri söylediklerini ifade eden Hacıosmanoğlu, ” Onları da buradan tebrik ediyorum. Maça iyi başladılar güzel futbol oynuyorlardı. Bize yakışmayan şeyler oldu. Seyircimizin takımı desteklemesini istiyorduk. Takımı destekleseydik şimdi Fenerbahçe galibiyeti ile buradan ayrılıyor olurduk. Üzgünüz, bunların yaşanmaması gerekiyordu. Trabzonspor’un bu şekilde anılmaması gerekiyor. Trabzon medeni bir şehirdir dedik ama ne yazık ki yıllara dayalı, Türk futbolundaki adaletsizliğin tetiklediği, saha içindeki provakasyonları da dikkate aldığınız da bunların hiçbiri mazeret değil” diye konuştu.

Hacıosmanoğlu, bu yaşananlara mazeret üretmemeleri gerektiğini söyleyerek, şöyle devam etti:

“Daha dikkatli olmalıydık. Eğer taraftarlarımız sahada takımlarını destekleseydi, bugün burada ne misafir takım ne Türk futbolu Trabzon şehrini bu şekilde konuşmazdı. Tekrar söylüyorum üzgünüz ama sonuçta konuyla ilgili daha detaylı bir basın toplantısı yapıp, kamuoyunu daha aydınlatıcı şekilde bilgilendireceğiz ama tekrar söylüyorum futbolu bu noktaya getirenler de bundan ders alsın. Bizim taraftarımız da bundan ders alsın bu kulüp kolay var olmadı. Çok emek sarf eden insanlar var bu kulübün buraya gelmesinde. Bu şehir önemli bir şehir, bu şehrin insanları da önemli insanlar. Bunlar bize yakışmıyor ama söyleyecek çok şey de yok. Tekrar sizlerin huzurunda oyuncuları tebrik ediyorum. Günlerdir onlarla beraberdik. Sahada mücadele edip Trabzonspor’un haklı bir galibiyet  alıp Trabzonspor sevdalılarını sevindirmelerini istiyorduk ama ne yazık ki kendi hatalarımızdan kendi yanlışlarımızdan oyuncularımızın sahada sergileyeceği futbolu sergilemesine müsaade etmedik.”

Hacıosmanoğlu, bir gazetecinin, “Yönetim kurulu üyesi Sebahattin Çakıroğlu sizi istifaya davet etti” şeklindeki sözleri üzerine şunları söyledi:

“Şimdi burası bunun yeri değil. Sizin kanalınızda yorum yapanlar da Türkiye’de yorum yaparken adam gibi yorum yapsınlar. Sadece bu şehrin sorunu değil bu, Türk futbolunun sorunu. Türk futbolundaki çirkinlikleri temizlemezseniz, pisliğin üzerine oturursanız insanları da doldurursunuz. Dolan insanlar da bir yerde patlayacaklardır. Evet bizim taraftarımızın burada, sahada maçını kazanması lazımdı. Biz onların haklarını savunuyoruz. Türkiye’de düzelmeyen adaleti elin oğlu düzeltecektir diyoruz. Bir hafta önce de açıklama yaptım, kupa yola çıktı diye. Bunun bedelini bu adaletsizliği düzeltmeyenler ödeyecektir. Trabzonspor’un emeğini çalanları, onlara ceza vermeyenlerin, onları koruyup kollayanlara sizin bağlı olduğunuz yurt dışındaki kurumlar gerekli cezaları verecektir.”

Kanal5

Kanal5

İlgili Posts

Ürdün’den Suriye’ye Hava Harekatı! Savaş Uçakları Bomba Yağdırdı
Genel

Ürdün’den Suriye’ye Hava Harekatı! Savaş Uçakları Bomba Yağdırdı

Ekim 28, 2026
Putin İlan Etti! Ukrayna’nın Kaybettiği Topraklar Rus Toprağı
Genel

Putin İlan Etti! Ukrayna’nın Kaybettiği Topraklar Rus Toprağı

Ekim 23, 2026
MSB’den Dikkat Çeken Açıklama! Türkiye Suudi Arabistan’a Asker Gönderecek Mi?
Genel

MSB’den Dikkat Çeken Açıklama! Türkiye Suudi Arabistan’a Asker Gönderecek Mi?

Ekim 16, 2026
Sonraki Haber

Twitter mesajına 10 yıl hapis

ABD meşru görmüyor

Başbuğ hakkında gerekçeli karar

Yorum Yap Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önerilen

Türkiye’den Irak’a ‘DEAŞ’ tebriği

9 yıl ago
Kars’ta tipide mahsur kalan araçlardaki 30 kişi kurtarıldı

Kars’ta tipide mahsur kalan araçlardaki 30 kişi kurtarıldı

6 yıl ago

BM’den muson öncesi Arakanlı Müslümanlara yardım çağrısı

9 yıl ago

Suruç’ta ‘Kayyum’ gerginliği

10 yıl ago

Kategoriler

  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gaziantep
  • Genel
  • Haber
  • Köşe Yazısı
  • Kültür
  • Programlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Yaşam
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör

Öne Çıkanlar

Görevden Alınan Oktay Saral Sessizliğini Bozdu! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kararı Sonrası Ne Dedi?

Emeklinin Beklediği Teklif TBMM’de! Kabul Edilirse Her Ay 25 Bin TL Alacaklar

Brezilya’da sandıktan İsrail karşıtlığı çıktı! Netanyahu’nun desteği de işe yaramadı

Gaziantep’te Dehşete Düşüren Anlar! Amcası Önce Yeğenini Vurdu Ardından Ölmesi İçin Başında Bekledi

Zonguldak’ta Korkunç Patlama! 3 İşçi Hayatını Kaybetti 5 Yaralı

Türkiye Ve Kanada’dan Tarihi Adım! Stratejik Ortaklık Dünyada Yankılandı

Gündem

Ürdün’den Suriye’ye Hava Harekatı! Savaş Uçakları Bomba Yağdırdı
Genel

Ürdün’den Suriye’ye Hava Harekatı! Savaş Uçakları Bomba Yağdırdı

Kanal5
Ekim 28, 2026
0

Ürdün savaş uçaklarının Suriye'nin güneyindeki Dera ilinin çeşitli bölgelerine düzenlediği hava saldırılarının ardından Şam yönetiminden peş peşe...

Kahramankazan Yeniden Refah Partisi Şehit Aileleri ve Gazileri Ağırladı

Kahramankazan Yeniden Refah Partisi Şehit Aileleri ve Gazileri Ağırladı

Ekim 28, 2026
Sincar Irak’ın Kontrolüne Geçti! Terörsüz Türkiye Süreci Terörsüz Bölge İle Taçlanıyor

Sincar Irak’ın Kontrolüne Geçti! Terörsüz Türkiye Süreci Terörsüz Bölge İle Taçlanıyor

Ekim 27, 2026
Görevden Alınan Oktay Saral Sessizliğini Bozdu! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kararı Sonrası Ne Dedi?

Görevden Alınan Oktay Saral Sessizliğini Bozdu! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kararı Sonrası Ne Dedi?

Ekim 27, 2026
Emeklinin Beklediği Teklif TBMM’de! Kabul Edilirse Her Ay 25 Bin TL Alacaklar

Emeklinin Beklediği Teklif TBMM’de! Kabul Edilirse Her Ay 25 Bin TL Alacaklar

Ekim 26, 2026
Kanal 5 - Ana Sayfa - Haberler, Son Dakika Haberleri

Tarafsız, hızlı ve güvenilir habercilik.

Kanal 5 olarak gündem, siyaset, ekonomi, spor, teknoloji ve yaşamdan en güncel gelişmeleri doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde okuyucularımıza ulaştırıyoruz.

Son Haberler

  • Ürdün’den Suriye’ye Hava Harekatı! Savaş Uçakları Bomba Yağdırdı Ekim 28, 2026
  • Kahramankazan Yeniden Refah Partisi Şehit Aileleri ve Gazileri Ağırladı Ekim 28, 2026
  • Sincar Irak’ın Kontrolüne Geçti! Terörsüz Türkiye Süreci Terörsüz Bölge İle Taçlanıyor Ekim 27, 2026

Kategoriler

  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gaziantep
  • Genel
  • Haber
  • Köşe Yazısı
  • Kültür
  • Programlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Yaşam

© 2026 Kanal 5. Tüm hakları saklıdır. · aryn tarafından geliştirildi

Bu sitede yer alan haber, yazı, fotoğraf ve diğer tüm içeriklerin telif hakları aksi belirtilmedikçe Kanal 5’e aittir. İzinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya yayınlanamaz.

Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
  • Anasayfa
  • Tüm Kategoriler
    • Türkiye
    • Dünya
    • Siyaset
    • Ekonomi
    • Kültür
    • Yaşam
    • Gaziantep
    • Ankara
  • Kurumsal
  • İletişim

© 2026 Kanal 5. Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan haber, yazı, fotoğraf ve diğer tüm içeriklerin telif hakları aksi belirtilmedikçe Kanal 5’e aittir. İzinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya yayınlanamaz.