Canlı Yayın
Kanal 5 - Ana Sayfa - Haberler, Son Dakika Haberleri
  • Anasayfa
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Kültür
  • Yaşam
  • Gaziantep
  • Ankara
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
  • Anasayfa
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Kültür
  • Yaşam
  • Gaziantep
  • Ankara
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
Kanal 5 - Ana Sayfa - Haberler, Son Dakika Haberleri
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
Ana Sayfa Türkiye

Bakan Karaismailoğlu: Kop Tüneli projemizi 2023 yılı itibarıyla tamamlayıp halkın hizmetine sunacağız

Kanal5 Kanal5
Nisan 24, 2021
· Türkiye
0
Bakan Karaismailoğlu: Kop Tüneli projemizi 2023 yılı itibarıyla tamamlayıp halkın hizmetine sunacağız
PaylaşPaylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, burada yaptığı açıklamada, bugüne kadar Bayburt’un ulaşım ve iletişim yatırımları için 2 milyar 592 milyon 736 bin liranın üzerinde harcama gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bayburt’ta 2003 yılına kadar sadece 2 kilometrelik bölünmüş yol bulunduğuna dikkati çeken Karaismailoğlu, il genelindeki bölünmüş yol uzunluğunu 105 kilometreye çıkardıklarını bildirdi.

Karaismailoğlu, son 19 yılda Bayburt’ta 114 kilometre tek yol yapım ve iyileştirmesi, uzunluğu 8 bin 250 metre olan 1 adet çift tüp tünel ve toplamı 300 metre uzunluğunda 8 adet köprü yaptıklarını belirterek şöyle devam etti:

“Hükümetlerimiz döneminde Bayburt’ta 125 kilometrelik Bayburt-Erzurum yolunu, 52 kilometrelik Köse-Bayburt yolu, 9,9 kilometrelik Demirözü-Gökçedere yolunu ve 4,2 kilometre uzunluğundaki Araklı-Dağbaşı-Uğrak-Salmankaş Tüneli ve bağlantı yollarını yaparak halkımızın hizmetine sunduk. Toplam uzunluğu 83,6 kilometre olan Trabzon-Aşkale Yolu Kale-Maden-Karayolları 12. Erzurum Bölge hududu yolunun bugüne kadar 59,6 kilometrelik bölümünü tamamlandık. Projenin bu yıl içinde tamamlanmasını öngörüyoruz. Yapımı devam eden Bayburt-Gümüşhane Havalimanında fiziki gerçekleşme yüzde 83’leri aştı.”

“19 yılda ulaşım ve haberleşme yatırımları için 1 trilyon 86 milyar lira yatırım yaptık”

Ziyaret ettikleri Kop Tüneli’nin Trabzon-Aşkale Yolu Kop Dağı Tünelli Geçişi ve Tünel Varyant Yolu işi kapsamında yer aldığını dile getiren Karaismailoğlu, “Kop Tüneli’nin proje maliyeti 1 milyar 850 milyon liradır. Tünel inşaatında bugüne kadar 6 bin 986 metre kazı-destekleme, 4 bin 498 metre nihai kaplama betonu imalatı gerçekleştirdik. Kop Tüneli inşaatında bu yıl 1100 metre kazı ve 2 bin 260 metre nihai beton imalatı gerçekleştireceğiz. 6,5 kilometre uzunluğunda ve çift tüp şeklindeki Kop Tüneli’nin yapılmasıyla güzergah 6,5 kilometre kısalacaktır. Doğu Karadeniz’i Doğu Anadolu’ya bağlayan transit taşımacılıkta Gürbulak Sınır Kapısı’na kadar kesintisiz ulaşım liman ticaretinde rahatlama sağlayarak yol ağını güçlendirecek, bölgedeki ulaşım sorununa çözüm olacaktır.” diye konuştu.

Karaismailoğlu, 2021 yılında tünelde 1100 metre kazı ve 2 bin 260 metre nihai beton yapılmasını hedeflediklerini yineleyerek, “Tünelin hizmete girmesiyle birlikte zorlu hava şartlarında dahi güvenli seyahat imkanı doğacak. Projemizi 2023 yılı itibarıyla tamamlayıp, halkımızın hizmetine sunacağız. Tünelin hizmete girmesiyle zamandan 27 milyar 475 milyon lira, yakıttan da 21 milyar 708 milyon lira olmak üzere bir yılda 49 milyar 183 milyon lira tasarruf sağlayacağız.” dedi.

Hizmet politikası ürettiklerini ve halka hizmeti Hak’ka hizmet olarak gördüklerini belirten Karaismailoğlu, şunları ifade etti:

“Yaptığımız yolların, yapıldıkları bölgenin üretimine, istihdamına, ticaret, eğitim ve kültürüne katma değer sağladığını hep birlikte görüyorsunuz. Son 19 yılda ülkemizin ulaşım ve haberleşme yatırımları için 1 trilyon 86 milyar lira yatırım yaptık. 2003 yılı öncesi mevcut 6 bin 101 kilometre uzunluğundaki bölünmüş yol ağımızla sadece 6 ilimiz birbirine bağlıyken bugün bölünmüş yol ağımızı 28 bin 204 kilometreye ulaştırdık. 50 kilometre olan tünel uzunluğunu 602 kilometreye, 311 kilometre olan köprü ve viyadük uzunluğunu 703 kilometreye ulaştırdık. 2023 yılına kadar ülke genelindeki bölünmüş yol uzunluğunu 30 bin kilometreye, tünel uzunluğunu 647 kilometreye, köprü ve viyadük uzunluğunu 771 kilometreye çıkaracağız.”

Karaismailoğlu, bugün Bayburt ve Gümüşhane’de yoğun programları olduğunu dile getirerek, “Bizler, halkımıza hizmette 7/24 esasına göre çalışıyoruz. Bu duygularla, Kop Tüneli ile birlikte tüm Bayburt ve Gümüşhane’deki tüm projelerimizde mühendisinden, işçisine, yüklenicisinden tedarikçisine emeği geçen tüm arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum.” dedi.

“Ankara’da yerli, milli uydu çalışmalarımız devam ediyor”

Bakan Adil Karaismailoğlu, açıklamasının ardından şantiyede teknik gezi yapan üniversite öğrencilerinin sorularını yanıtladı.

Türkiye’de dünyanın en önemli teknolojik eserlerinin yapıldığını vurgulayan Karaismailoğlu, yıllar önce bu işlerin ithal projelerle, ithal mühendislerle, bugün ise tamamen yerli, milli teknolojilerle yapıldığını söyledi.

Karaismailoğlu, bir tarafta Çanakkale Köprüsü bir tarafta Kop Dağı Tüneli bir tarafta da Zigana Tüneli’nin inşasının sürdüğünü, bunların geçmişte hayal dahi edilemeyecek projeler olduğunu dile getirdi.

Türkiye genelinde 2002 yılı öncesinde 50 kilometre tünel bulunduğuna işaret eden Karaismailoğlu, “Şu anda biz 600 kilometre tünel işletiyoruz, dile kolay yani 50 kilometre nerede 600 kilometre nerede? 200 kilometre daha devam eden tünel inşaatımız var.” diye konuştu.

Karaismailoğlu, Kömürhan Köprüsü gibi teknolojik köprülerin inşa edildiğine dikkati çekerek, ülkenin doğusu batısı, kuzeyi güneyi fark etmeden her tarafa eşit imkanlarla yatırımlara devam ettiklerini, Türkiye’nin, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmesi için uğraştıklarını vurguladı.

Kara yolu yatırımlarının yanında demir yolunda da büyük atılımlar olduğunu, hava yolu altyapısını da büyük ölçüde tamamladıklarını anlatan Karaismailoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

“Bir taraftan da uzay çalışmalarımız devam ediyor. Uydularımızı bir bir atıyoruz, uydularımızı yörüngesine yerleştirip onların testlerini yapıyoruz. Yeni uyduların imalatlarının hazırlıklarına devam ediyoruz. Ayrıca Ankara’da yerli, milli uydu çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah hep birlikte topyekun bir atılımla, 19 yıldır devam eden büyük devrim niteliğindeki atılımları biz de üzerine koyarak devam ettirmeye çalışıyoruz. Sorumluluğumuz çok büyük, bu sorumluluğun altından kalkmak için biz de gece gündüz memleketin her noktasında çalışma arkadaşlarımızla beraber olup onları motive ediyoruz hem de yaptığımız işleri, hizmetleri, çalışmaları burada vatandaşlarımıza anlatmak için bölgeleri sık sık ziyaret ediyoruz. İnşallah sizler de okullarınızı bitireceksiniz bizim ekibimize katılacaksınız, siz de memleketin geleceği için birer taş koyacaksınız. Bu çok önemli bir vatandaşlık görevi.”

“28 bin 200 kilometrelik bölünmüş yol yaparak binlerce can kurtardık”

Karaismailoğlu, bir öğrencinin, “Kop Tüneli gibi projelerin sürüş güvenliği sağlayacağını ve bölge aracılığıyla ticareti canlandıracağını düşünüyor musunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Tabii ki. Trabzon-Erzurum arası mevcutta 278 kilometrelik yol, konfor standardını bir taraftan artırıp bölünmüş yol haline getiriyorsunuz, yolu 50 kilometre kısaltıyorsunuz, bunun zamandan, yakıttan ne kadar tasarruf ettiğini biliyorsunuz. Bu projelerin kısa sürede geri dönüşü oluyor, sırf bu yaptığınız tasarrufları eklediğinizde bu projelerin finansman olarak da geri dönüşü kısa sürede sağlanmış oluyor. Bu kadar yüksek güvenlikli, konforlu bir yol haline getiriyorsunuz, trafik kazalarını ortadan kaldırıyorsunuz. Biz 28 bin 200 kilometrelik bölünmüş yol yaparak hiçbir şey olmasa bile binlerce can kurtardık.”

Yıllar önce trafik kazasında ölüm haberleri duyan bir ülkede artık bu tür ölüm haberlerini unutturduklarını söyleyen Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

“İnşallah bunun üzerine daha da koyarak devam edeceğiz. Böyle yüksek nitelikli, konforu, güvenliği yüksek yolları yapmaya devam edeceğiz. Hem mesafeleri kısaltıyoruz insanları sevdiklerine kavuşturuyoruz hem sosyal hem de ekonomik anlamda da çok büyük katkıları oluyor bu projelerin. Bizim hep kullandığımız bir kelime var, ulaştırma altyapı projeleri bir akarsu gibi gittiği yere hareketlilik getiriyor, canlılık getiriyor, üretimi, istihdamı, ekonomiyi, turizmi artırıyor. İnşallah bunları artırarak devam ettireceğiz.”

“Yerli ve milli 5G’ye girmek için çok yoğun bir çalışmamız var”

Karaismailoğlu, öğrencilerden birinin yönelttiği “Mevcutta 4.5G internet ağını kullanıyoruz, pandemiyle birlikte internete yüklenme daha da arttı, 5G teknolojisine geçişimiz kaç yıl içinde olur ve internet hızlarını artırma üzerine çalışma yapılıyor mu?” sorusuna karşılık, dijital bir çağda yaşandığını ve internetin artık hayatın ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi.

Koronavirüs salgınının bu süreci daha da hızlandırdığını belirten Karaismailoğlu, 2023 yılında her eve 100 megabit hızında internet verme hedefleri olduğunu ve buna ilişkin olağanüstü bir şekilde çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

Karaismailoğlu, 5G’nin ise Türkiye’de ve dünyada tartışılmaya devam ettiğine dikkati çekerek, “Ama biz yerli, milli imkanlarla 5G’ye girme inancındayız. O yüzden yerli, milli imkanları da geliştirmek için önemli çalışmalarımız var. Hem özel sektör olsun hem kamu kurumları olsun yerli ve milli 5G’ye girmek için çok yoğun bir çalışmamız var, önümüzdeki yıllarda bu gelişerek artacak. 5G de tabii tam netleşmiş değil aslında sürekli üzerine koyuluyor, o yüzden bizim de o konuda önemli çalışmalarımız var.” diye konuştu.

İnterneti hızlandırma noktasındaki çalışmaların da sürdüğünü söyleyen Karaismailoğlu, “Çünkü özellikle pandemi süreci bu ihtiyacı daha da hızlandırdı, artık hayatımızın olmazsa olmaz parçasından bir tanesi oldu internet.” dedi.

Karaismailoğlu, bakanlığın üniversitelerle iş birliği içinde çeşitli projeler yürüttüğünü, üniversitelerin ayrılmaz bir parçaları olduğunu ifade etti.

Bu kapsamında pazartesi günü Boğaziçi Üniversitesi ile akıllı ulaşım sistemleriyle ilgili iş birliği protokolü imzalayacaklarını bildiren Karaismailoğlu, bölge üniversiteleriyle de bu tür iş birliklerini artıracaklarını kaydetti.

Bakan Karaismailoğlu’na incelemeleri sırasında Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, AK Parti Bayburt Milletvekili Fetani Battal, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül ve diğer ilgililer eşlik etti.

Kanal5

Kanal5

İlgili Posts

Boşanma Ve Nafaka Kuralları Değişiyor! İşte Tarihi Ve Detayları…
Türkiye

Boşanma Ve Nafaka Kuralları Değişiyor! İşte Tarihi Ve Detayları…

Eylül 8, 2026
Furkan Vakfı’na Operasyon! Alparslan Kuytul Gözaltına Alındı 5 Şirkete Kayyum Atandı
Türkiye

Furkan Vakfı’na Operasyon! Alparslan Kuytul Gözaltına Alındı 5 Şirkete Kayyum Atandı

Ağustos 20, 2026
Muğla’da Türk Bayrağına Çirkin Saldırı! Şehri Ayağa Kaldıran Kadın Yakalandı
Türkiye

Muğla’da Türk Bayrağına Çirkin Saldırı! Şehri Ayağa Kaldıran Kadın Yakalandı

Ağustos 13, 2026
Sonraki Haber
ABD, Afganistan’daki askeri teçhizatlarını taşımaya başladı

ABD, Afganistan’daki askeri teçhizatlarını taşımaya başladı

Toroslardan savaşlara katılıp şehit düşenlerin künyeleri, kitapta derlendi

Toroslardan savaşlara katılıp şehit düşenlerin künyeleri, kitapta derlendi

Chelsea’nin sahibi Abramovich, Avrupa Süper Ligi projesine katıldığı için pişmanlık yaşıyor

Yorum Yap Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önerilen

Siyaset Analizi’nin Konuğu Haluk İpek

12 yıl ago

Cumhurbaşkanı Gül, Hollande ile ortak basın toplantısı düzenledi

13 yıl ago
ABD’nin Irak işgaline imkan tanıyan yetkiyi iptal etmeyi amaçlayan tasarı Temsilciler Meclisinden geçti

ABD’nin Irak işgaline imkan tanıyan yetkiyi iptal etmeyi amaçlayan tasarı Temsilciler Meclisinden geçti

5 yıl ago
Şehit askerin ailesi evlerinin bir odasını oğullarının hatıralarıyla donattı

Şehit askerin ailesi evlerinin bir odasını oğullarının hatıralarıyla donattı

6 yıl ago

Kategoriler

  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gaziantep
  • Genel
  • Haber
  • Köşe Yazısı
  • Kültür
  • Programlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Yaşam
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör

Öne Çıkanlar

Kutsal Topraklardan Gelen Görüntüler Şok Etti! Fellik Fellik Kaçacak Yer Aradılar

Karşıyaka Kütüphanesi Yükseliyor! Gaziantep’te Gençleri Sevindirecek Proje

Gaziantep’te Meydan Savaşı! Silahlar Peş Peşe Patladı; 2 Ölü 5 Yaralı

YPG Silah Bırakıp Kendini Feshetti! Dünya Basını; Bölgede Taşlar Yerinden Oynayacak

İsrail Savunma Bakanı’ndan Küstah Sözler! Çelik Yelek Giyip Türkiye’yi Hedef Aldı

Asgari Ücrete Yüzde 50 Zam Bombası! SGK Uzmanı İsa Karakaş Kulis Bilgisini Açıkladı

Gündem

Devasa Nükleer Gemi Hizmete Alındı! Kuzey Kore Ölümcül Muhrip İle Gözdağı Verdi
Dünya

Devasa Nükleer Gemi Hizmete Alındı! Kuzey Kore Ölümcül Muhrip İle Gözdağı Verdi

Kanal5
Eylül 8, 2026
0

Kuzey Kore'den düşmanlarına gözdağı niteliğinde bir savunma hamlesi daha geldi. Pyonyang yönetimi, 5 bin tonluk nükleer kapasiteli...

Boşanma Ve Nafaka Kuralları Değişiyor! İşte Tarihi Ve Detayları…

Boşanma Ve Nafaka Kuralları Değişiyor! İşte Tarihi Ve Detayları…

Eylül 8, 2026
OĞUZELİ’NDE YENİLENEBİLİR ENERJİ ATAĞI! MRC SOLAR DÜZENLENEN TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

OĞUZELİ’NDE YENİLENEBİLİR ENERJİ ATAĞI! MRC SOLAR DÜZENLENEN TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Eylül 2, 2026
Kutsal Topraklardan Gelen Görüntüler Şok Etti! Fellik Fellik Kaçacak Yer Aradılar

Kutsal Topraklardan Gelen Görüntüler Şok Etti! Fellik Fellik Kaçacak Yer Aradılar

Ağustos 29, 2026
Karşıyaka Kütüphanesi Yükseliyor! Gaziantep’te Gençleri Sevindirecek Proje

Karşıyaka Kütüphanesi Yükseliyor! Gaziantep’te Gençleri Sevindirecek Proje

Ağustos 29, 2026
Kanal 5 - Ana Sayfa - Haberler, Son Dakika Haberleri

Tarafsız, hızlı ve güvenilir habercilik.

Kanal 5 olarak gündem, siyaset, ekonomi, spor, teknoloji ve yaşamdan en güncel gelişmeleri doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde okuyucularımıza ulaştırıyoruz.

Son Haberler

  • Devasa Nükleer Gemi Hizmete Alındı! Kuzey Kore Ölümcül Muhrip İle Gözdağı Verdi Eylül 8, 2026
  • Boşanma Ve Nafaka Kuralları Değişiyor! İşte Tarihi Ve Detayları… Eylül 8, 2026
  • OĞUZELİ’NDE YENİLENEBİLİR ENERJİ ATAĞI! MRC SOLAR DÜZENLENEN TÖRENLE HİZMETE AÇILDI Eylül 2, 2026

Kategoriler

  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gaziantep
  • Genel
  • Haber
  • Köşe Yazısı
  • Kültür
  • Programlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Yaşam

© 2026 Kanal 5. Tüm hakları saklıdır. · aryn tarafından geliştirildi

Bu sitede yer alan haber, yazı, fotoğraf ve diğer tüm içeriklerin telif hakları aksi belirtilmedikçe Kanal 5’e aittir. İzinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya yayınlanamaz.

Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
  • Anasayfa
  • Tüm Kategoriler
    • Türkiye
    • Dünya
    • Siyaset
    • Ekonomi
    • Kültür
    • Yaşam
    • Gaziantep
    • Ankara
  • Kurumsal
  • İletişim

© 2026 Kanal 5. Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan haber, yazı, fotoğraf ve diğer tüm içeriklerin telif hakları aksi belirtilmedikçe Kanal 5’e aittir. İzinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya yayınlanamaz.