Canlı Yayın
Kanal 5 - Ana Sayfa - Haberler, Son Dakika Haberleri
  • Anasayfa
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Kültür
  • Yaşam
  • Gaziantep
  • Ankara
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
  • Anasayfa
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Kültür
  • Yaşam
  • Gaziantep
  • Ankara
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
Kanal 5 - Ana Sayfa - Haberler, Son Dakika Haberleri
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
Ana Sayfa Türkiye

Yasin Börü davasında karar duruşması üçüncü kez ertelendi

Kanal5 Kanal5
Nisan 3, 2017
· Türkiye
0
PaylaşPaylaş

ANKARA

Diyarbakır‘da 6-7 Ekim 2014’te Kobani (Ayn el-Arap) bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz‘un öldürülmesiyle ilgili 41 sanığın yargılandığı davanın karar duruşması, bazı sanık avukatlarının mazeret bildirerek katılmaması nedeniyle üçüncü kez ertelendi.

Güvenlik gerekçesiyle Diyarbakır’dan Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesine alınan davanın 14’üncü duruşmasına tutuklu sanıklar ile şikayetçi aileler ve tarafların avukatları katıldı.

Sanıklardan suça sürüklenen çocuk F.G’nin, “avukatının duruşmaya katılmaması için kendisine baskı yapıldığı” yönündeki dilekçesini dosyaya ekleyen Mahkeme Başkanı Hüsamettin Otçu, bir önceki celsede gerekli uyarıları yapmasına rağmen tutuklu sanıklardan 11’inin avukatının duruşmaya katılmadığını belirtti.

Otçu, “Gerek F.G’nin yazılı dilekçesinden, gerekse gerekçesiz mazeretlerden de anlaşıldığı üzere dosyanın karara çıkmasını engellemek için hazır olmayanlarla ilgili bir sonraki celsede gerekirse baro başkanlığına müzekkere yazılarak vekilleri veya müdafileri olmasa dahi barodan avukat talep etmeyi düşünüyoruz. Bu celse mütalaaya karşı son savunmaları alabiliriz. Bir dahaki celse hazır olan avukatlardan gelmeyen olursa duruşma başlamadan barodan avukat tayinini sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Esas hakkındaki mütalaasını yenileyen Cumhuriyet Savcısı Abdurrahman Yalçın, sanıklardan 23’ü hakkında “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” ve “devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozma” suçlarından 6’şar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istedi. 15 sanık için de beraat talebinde bulunan Yalçın, yargılamanın, haklarında yakalama kararı bulunan 3 sanığın dosyaları ayrılarak devam etmesini istedi.

Bazı sanık avukatlarının belgelendirmedikleri mazeretler nedeniyle duruşmada hazır bulunmamalarının sırf yargılama sürecini sürüncemede bırakmak amacına yönelik olduğunu belirten Yalçın, mazeretlerin reddine ve duruşmada hazır bulunmayan müdafiler yerine sanıklara müdafi tayini için Ankara Barosuna müzekkere yazılmasına hükmedilmesini talep etti.

Duruşma 24 Nisan’a ertelendi

Mütalaaya karşı beyanı sorulan müşteki avukatlarından Murat Sadak, sanık avukatlarının savunma hakkını kötüye kullandıklarını söyledi.

Sadak, “Bu, avukatların sıklıkla yaptığı bir Ali Cengiz oyunudur. Biz bu celsede karar verilmesini talep ediyoruz. Karar çıkmaması için ellerinden geleni yapıyorlar. Biz mazeretlerin kabul edilmemesi ve avukatlar hakkında görevi kötüye kullanma nedeniyle suç duyurusunda bulunulmasını talep ediyoruz.” diye konuştu.

Diğer müşteki avukatları da sanıkların en üst sınırdan ayrı ayrı cezalandırılmasını talep etti.

Sanık avukatları da mütalaaya karşı savunma için ek süre istedi.

Beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, hazır olan sanık avukatlarına bir sonraki celseye kadar mütalaaya karşı savunma için son kez süre verilmesine, mesleki mazeretlerin reddine, müdafileri hazır olmayan tüm sanıklar için baroya müzekkere yazılarak avukat atanmasının istenmesine ve tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmederek duruşmayı 24 Nisan’a erteledi.

Adliye önünde basın açıklaması

Duruşmanın ardından adliye önünde toplanan mağdur yakınları, avukatları ve Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) yöneticileri ile üyeleri basın açıklaması yaptı.

Duruşma hakkında bilgi veren Avukat Sadak, “Türkiye’nin değişik bölgelerinden karar için gelinmesine rağmen maalesef üç duruşmadır bir türlü karar çıkamamaktadır. Sanık müdafileri tarafından, mahkeme alet edilerek karar sürüncemede bırakılmakta.” diye konuştu.

Mahkemenin, sanık avukatlarına duruşmada bulunmaları yönünde ihtar gönderdiğini hatırlatan Sadak, “Maalesef bugün tutuklu 21 sanığın 11’inin avukatı mazeret sunmuştur. Bundan dolayı mahkeme, istemeyerek de olsa duruşmayı erteledi. Sanık müdafilerinin yokluğunda karar verilmesini talep ettik. Bu talebimizi kabul etmeyen mahkeme, sanık müdafilerine son bir süre verdi. Bugün gelmeyen sanık müdafileri için Ankara Barosundan müdafi talebinde bulundu. Gelmeyecekler için de yokluklarında karar verileceğini bildiren yazı gönderilecek. Sanık avukatları, bu Ali Cengiz oyunlarını devam ettireceğe benziyor.” değerlendirmesinde bulundu.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz da çıkacak kararın, Yasin Börü ve arkadaşlarını sevenlerin acısını bir nebze de olsa dindireceğini söyledi.

İddianame

İddianamede Yusuf Er, Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz’un 7 Ekim 2014’te, Diyarbakır’da terör örgütü PKK/KCK mensuplarınca, “DEAŞ üyesi oldukları” iddiasıyla saldırıya uğradığı belirtiliyor.

Maktuller ile olayda yaralanan Er’in, saldırı üzerine Bağlar semtinde bir daireye sığındıkları, eylemi gerçekleştiren grubun binanın çevresini sardığı ve bu kişileri aramaya başladığı aktarılan iddianamede, eylemcilerin, Er ile maktullerin 5 numaralı dairede olduğunu anlamaları üzerine bir kişinin mutfak balkonundan daireye girdiği ve içeridekilere silahla ateş etmeye başladığı kaydediliyor.

Silahlı kişinin kapıyı açarak, grubun diğer üyelerini de eve aldığı, eylemcilerin ikametgaha sığınanları linç ederek, ateşli ve delici silahlarla yaralayıp üçüncü kattaki camdan aşağı attıkları, birini de sürükleyerek binadan dışarı çıkardıkları anlatılan iddianamede, aşağı atılan ve can çekişen maktullere sopa, taş ve tekmeyle saldırıya devam edildiği belirtiliyor.

Olayda Er dışındakilerin öldüğü, ikametgahın tuvaletine sığınan ve bir süre fark edilmeyen Er’in daha sonra bulunduğu, darbedilerek ve kesici aletle yaralanarak buradan çıkarıldığı ancak Er’in sanıkların elinden kaçmayı başardığı ve 500 metre kadar gittikten sonra bayıldığı da iddianamede yer alıyor.

Sanıkların, 4 maktulü “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan dörder, “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma” suçundan birer olmak üzere beşer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor. İddianamede sanıkların, Er’in yaralanmasına ilişkin de ayrıca cezalandırılmaları talep ediliyor.

Diyarbakır’daki izinsiz gösterilerde Börü, Dakak, Güneş ve Gökguz’un öldürülmesiyle ilgili Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 17’si tutuklu 34 sanık yargılanırken, Yargıtay 5. Ceza Dairesi, aynı suçlamalarla ilgili suça sürüklenen 7 çocuk hakkında, çocuk ağır ceza mahkemesinde açılan 2 davanın bu davayla birleştirilmesiyle yargılananların sayısı 21’i tutuklu olmak üzere 41’e yükselmişti.

Kanal5

Kanal5

İlgili Posts

Boşanma Ve Nafaka Kuralları Değişiyor! İşte Tarihi Ve Detayları…
Türkiye

Boşanma Ve Nafaka Kuralları Değişiyor! İşte Tarihi Ve Detayları…

Eylül 8, 2026
Furkan Vakfı’na Operasyon! Alparslan Kuytul Gözaltına Alındı 5 Şirkete Kayyum Atandı
Türkiye

Furkan Vakfı’na Operasyon! Alparslan Kuytul Gözaltına Alındı 5 Şirkete Kayyum Atandı

Ağustos 20, 2026
Muğla’da Türk Bayrağına Çirkin Saldırı! Şehri Ayağa Kaldıran Kadın Yakalandı
Türkiye

Muğla’da Türk Bayrağına Çirkin Saldırı! Şehri Ayağa Kaldıran Kadın Yakalandı

Ağustos 13, 2026
Sonraki Haber

Sigarayı bırakan muhtarın köyüne ‘pozitif ayrımcılık’

Johnson: Cebelitarık’ta egemenliğimiz değişmedi

Erdoğan’ın kaldığı oteli fotoğraflayanları tespit etti

Yorum Yap Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önerilen

Siyaset Analizi’nin Konuğu Haluk İpek

12 yıl ago

Cumhurbaşkanı Gül, Hollande ile ortak basın toplantısı düzenledi

13 yıl ago
ABD’nin Irak işgaline imkan tanıyan yetkiyi iptal etmeyi amaçlayan tasarı Temsilciler Meclisinden geçti

ABD’nin Irak işgaline imkan tanıyan yetkiyi iptal etmeyi amaçlayan tasarı Temsilciler Meclisinden geçti

5 yıl ago
Şehit askerin ailesi evlerinin bir odasını oğullarının hatıralarıyla donattı

Şehit askerin ailesi evlerinin bir odasını oğullarının hatıralarıyla donattı

6 yıl ago

Kategoriler

  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gaziantep
  • Genel
  • Haber
  • Köşe Yazısı
  • Kültür
  • Programlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Yaşam
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör

Öne Çıkanlar

Kutsal Topraklardan Gelen Görüntüler Şok Etti! Fellik Fellik Kaçacak Yer Aradılar

Karşıyaka Kütüphanesi Yükseliyor! Gaziantep’te Gençleri Sevindirecek Proje

Gaziantep’te Meydan Savaşı! Silahlar Peş Peşe Patladı; 2 Ölü 5 Yaralı

YPG Silah Bırakıp Kendini Feshetti! Dünya Basını; Bölgede Taşlar Yerinden Oynayacak

İsrail Savunma Bakanı’ndan Küstah Sözler! Çelik Yelek Giyip Türkiye’yi Hedef Aldı

Asgari Ücrete Yüzde 50 Zam Bombası! SGK Uzmanı İsa Karakaş Kulis Bilgisini Açıkladı

Gündem

Devasa Nükleer Gemi Hizmete Alındı! Kuzey Kore Ölümcül Muhrip İle Gözdağı Verdi
Dünya

Devasa Nükleer Gemi Hizmete Alındı! Kuzey Kore Ölümcül Muhrip İle Gözdağı Verdi

Kanal5
Eylül 8, 2026
0

Kuzey Kore'den düşmanlarına gözdağı niteliğinde bir savunma hamlesi daha geldi. Pyonyang yönetimi, 5 bin tonluk nükleer kapasiteli...

Boşanma Ve Nafaka Kuralları Değişiyor! İşte Tarihi Ve Detayları…

Boşanma Ve Nafaka Kuralları Değişiyor! İşte Tarihi Ve Detayları…

Eylül 8, 2026
OĞUZELİ’NDE YENİLENEBİLİR ENERJİ ATAĞI! MRC SOLAR DÜZENLENEN TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

OĞUZELİ’NDE YENİLENEBİLİR ENERJİ ATAĞI! MRC SOLAR DÜZENLENEN TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Eylül 2, 2026
Kutsal Topraklardan Gelen Görüntüler Şok Etti! Fellik Fellik Kaçacak Yer Aradılar

Kutsal Topraklardan Gelen Görüntüler Şok Etti! Fellik Fellik Kaçacak Yer Aradılar

Ağustos 29, 2026
Karşıyaka Kütüphanesi Yükseliyor! Gaziantep’te Gençleri Sevindirecek Proje

Karşıyaka Kütüphanesi Yükseliyor! Gaziantep’te Gençleri Sevindirecek Proje

Ağustos 29, 2026
Kanal 5 - Ana Sayfa - Haberler, Son Dakika Haberleri

Tarafsız, hızlı ve güvenilir habercilik.

Kanal 5 olarak gündem, siyaset, ekonomi, spor, teknoloji ve yaşamdan en güncel gelişmeleri doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde okuyucularımıza ulaştırıyoruz.

Son Haberler

  • Kahramankazan Belediyesi’nden Üniversite Öğrencilerine Burs Desteği Eylül 15, 2026
  • Haymana’da Toplu Açılış! Hitit Doğa Parkı Ve Tarihi Yapılar Hizmete Açıldı Eylül 15, 2026
  • Devasa Nükleer Gemi Hizmete Alındı! Kuzey Kore Ölümcül Muhrip İle Gözdağı Verdi Eylül 8, 2026

Kategoriler

  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gaziantep
  • Genel
  • Haber
  • Köşe Yazısı
  • Kültür
  • Programlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Yaşam

© 2026 Kanal 5. Tüm hakları saklıdır. · aryn tarafından geliştirildi

Bu sitede yer alan haber, yazı, fotoğraf ve diğer tüm içeriklerin telif hakları aksi belirtilmedikçe Kanal 5’e aittir. İzinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya yayınlanamaz.

Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
  • Anasayfa
  • Tüm Kategoriler
    • Türkiye
    • Dünya
    • Siyaset
    • Ekonomi
    • Kültür
    • Yaşam
    • Gaziantep
    • Ankara
  • Kurumsal
  • İletişim

© 2026 Kanal 5. Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan haber, yazı, fotoğraf ve diğer tüm içeriklerin telif hakları aksi belirtilmedikçe Kanal 5’e aittir. İzinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya yayınlanamaz.