Canlı Yayın
Kanal 5 - Ana Sayfa - Haberler, Son Dakika Haberleri
  • Anasayfa
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Kültür
  • Yaşam
  • Gaziantep
  • Ankara
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
  • Anasayfa
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Kültür
  • Yaşam
  • Gaziantep
  • Ankara
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
Kanal 5 - Ana Sayfa - Haberler, Son Dakika Haberleri
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
Ana Sayfa Genel

Adaylığı değerlendiriyorum

Kanal5 Kanal5
Ağustos 19, 2014
· Genel
0
PaylaşPaylaş

CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, partisinin olağanüstü kurultayında genel başkanlığa aday olup olmayacağına ilişkin, “Partimizin ve ülkemizin geleceği için arkadaşlarımla değerlendirmeler yapmaya devam ediyorum. Bu olağanüstü koşullarda akıl ve sağduyu öne çıksın istiyorum. Bu değerlendirmeler sonrasında kamuoyuna açıklama yapacağım” dedi.

Tarhan, Türkiye’nin, “başkanlık sistemi” adı altında bir rejim değişikliği endişesi yaşadığını savunarak, bu süreçte, muhalefetin buna karşı çıkacak bir gücünün olmadığını söyledi.

Muhalefetin bir politikasının olmadığını iddia eden Tarhan, cumhurbaşkanı seçim sürecinde yaşanan hezimetin, geleceğe dair umutları azalttığını belirtti.

“CHP’nin, yeniden güç toparlaması, rota çizmesi, daha güçlü bir mücadele sergilemesi ve iktidar alternatifi olması için yenilenmesi gerekiyor. Yeni bir kadroyla hareket etmesi ve zihniyetini değiştirmesi gerekiyor” diyen Tarhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kurultay kararının, 15 günlük sürece sıkıştırılmış olması umutlarımızı köreltmiyor değil. Neden? Çünkü, ‘küçük olsun benim olsun’ anlayışı her zaman eleştirilen bir anlayış. Tasfiye tehditleri, çok dar bir zamandaki kurultay hesapları ve delege pazarlıkları ne yazık ki geleceğe dair umutlarımızı köreltiyor. CHP açısından, birlik, beraberlik, dostluk ve yeni bir anlayışla iktidar umudunu riske atıyor bu anlayış.

“Derdim koltuklarla, kişilerle değil, zihniyet sorunu var”

CHP’nin bu yönetim anlayışının değişmesi gerektiğini öne süren Tarhan, şunları kaydetti:

“Benim derdim kesinlikle koltuklarla, kişilerle değil. Bir zihniyet sorunu var partide. Bunun değiştirilmesi gerekiyor. Çünkü bir bilinç erozyonu yaşandığını hissediyorum, ilkelerden, değerlerden ve gelecek vizyonundan bir kopuş olduğunu görüyorum. O nedenle bununla mücadele etmek gerekir. CHP’nin iktidar olması için kesinlikle bu yönetim anlayışı değişmelidir. Ben kurultaya, yönetim gölgesi düşmemesi için Sayın Genel Başkan’ın makamı terk ederek bir kurultay kararı alması gerektiğini söylemiştim ancak onun gerçekleşmediğini de üzüntüyle izliyorum.”

“Bu çok incitici”

Adaylığı konusunda, parti kamuoyunun yoğun talebinin bulunduğunu dile getiren Tarhan, özellikle kadınlardan ve gençlerden çok büyük destek aldığını söyledi.

Tarhan, genel başkanlığa aday olup olmayacağı konusunda, “Partimizin ve ülkemizin geleceği için arkadaşlarımla değerlendirmeler yapmaya devam ediyorum. Bu olağanüstü koşullarda akıl ve sağduyu öne çıksın istiyorum. Bu değerlendirmeler sonrasında kamuoyuna açıklama yapacağım” dedi.

“Benim gibi, ilke, değerler uğruna mücadele eden, iktidar alternatifi olmak için halka samimiyet hissettirilmesi gerektiğini düşünen insanlara ‘AKP’ye çalışıyor’ dediler” ifadesini kullanan Tarhan, şöyle devam etti:

“Bu çok incitici. Özellikle partide omuz omuza çalıştığımız parti yöneticilerinden bu tür suçlamaların gelmesini çok incitici buluyorum.

“Asıl AKP’ye çalışanlar…”

“Asıl AKP’ye çalışanlar kimler biliyor musunuz? Lüks restoranlarda ahkam kesen ve halkı bu şekilde ikna ettiğini zanneden insanlar, yöneticiler” diyen Tarhan, “Gezi olayları sırasında, sokaklarda gençleri korumak için bizler gaza boğulup, o mücadelenin bir parçası olurken, yönetim odalarında çay, kahve içip solculuk yapmaya çalışan insanların, bize solculuk yada CHP’liliği öğretmeye çalışmasını şaşkınlıkla izliyorum” değerlendirmesinde bulundu.

İkna etmeyi, seçim çalışması yapmak, otobüs gezdirmek olarak algılayan anlayışın, iktidara çalıştığını düşündüğünü belirten Tarhan, şunları kaydetti:

“Bizim çalışmadığımızı söyleyen bazı insanlar, yöneticiler… Meclis basıp, kadın gazetecilere şiddet uygulayanlar var, şampanya patlatanlar var. Asıl AKP’ye çalışanların bu tür yöneticiler olduğunu düşünüyorum. Bizim kendimizi ispat etme zorunluğumuz yok. Cumhurbaşkanlığı sürecinde beni aday gösteren ve destek veren, bu dönemde de beni Mustafa Kemal’in koltuğuna layık gören her kesimden insana çok teşekkür ediyorum.”

“Tıpış, tıpış onur kırıcıydı”

Tarhan, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olarak gösterildiği gün, partinin zihinsel olarak bölündüğünü, insanların isteksiz sandığa gittiğini ileri sürdü.

“Tıpış, tıpış sandığa gideceksiniz” ifadesinin onur kırıcı olduğunu savunan Tarhan, “Çünkü herkes heyecanla sandığa gitmek ister, bizim parti emekçilerimiz, seçmenlerimiz her zaman o duyarlılığı göstermiştir. Sadakatle sandığa gitmişlerdir” diye konuştu.

Tarhan, “Bu başarısızlığın, hezimetin nedenini kendilerinde arayıp sorgulamak yerine, birkaç milletvekili çalışmadı demek doğru değildir. Hepsi görevlendirilmişti, Meclis Genel Kurulu’nda görevliydiler. Bunun bir kolaycılık ve hedef saptırma olduğunu düşünüyorum. Belki de bir sonraki tasfiye sürecinin işaretleri” dedi.

“Tasfiye edilme tehdidi”

CHP’den tasfiye edilme tehdidiyle karşılaştıklarını belirten Tarhan, şunları ifade etti:

“Ben, CHP’nin hiç kimseye ait olmadığını, bir direnci, devrim ruhunu ve vizyonu temsil ettiğini düşünüyorum. Bu kurultayın çok sorunları da olsa… Çok büyük sorunları var çünkü, hem süreç, hem anlayış, hem delege pazarlığı açısından. Türkiye’nin geleceğinin bunlarla karartılmasından endişe ediyorum. Bu açıdan sorunludur ancak ben her halükarda CHP’nin bu süreçten birlikte, büyümeyle ve iktidar hedefiyle çıkmasını istiyorum.

Tarhan, kendisi aday olmaması durumunda, başka bir adayı destekleyip desteklemeyeceği konusunda, “Görüşmelerimiz sürüyor, bu zihniyeti çözmek adına gerekli değerlendirmeleri yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Kanal5

Kanal5

İlgili Posts

Yapay Zeka Eylem Planı Açıklandı! İKNA’nın Eğitim Programı da Dikkat Çekti
Genel

Yapay Zeka Eylem Planı Açıklandı! İKNA’nın Eğitim Programı da Dikkat Çekti

Ağustos 20, 2026
İKNA DÜŞÜNCE KURULUŞU’NDAN DEZENFORMASYONLA MÜCADELE EĞİTİMİ
Ankara

İKNA DÜŞÜNCE KURULUŞU’NDAN DEZENFORMASYONLA MÜCADELE EĞİTİMİ

Ağustos 19, 2026
Konya’da Dehşet Anları Kamerada! Yolda Karşılaştığı Husumetlisini Bıçakla Öldürdü
Genel

Konya’da Dehşet Anları Kamerada! Yolda Karşılaştığı Husumetlisini Bıçakla Öldürdü

Ağustos 13, 2026
Sonraki Haber

Yaptırımlar Rusya’yı “tavuk budu”yla vurdu

İl başkanlarından Kılıçdaroğlu’na destek

Irak ordusu Tikrit’i almak için operasyon başlattı

Yorum Yap Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önerilen

Son sözü Erdoğan söyleyecek!

14 yıl ago

Kaza yapan kamyonet mayınlı araziye girdi

12 yıl ago
ASELSAN’dan 290 milyon liralık yatırım

ASELSAN’dan 290 milyon liralık yatırım

8 yıl ago
Beyrut Limanı’ndaki patlamanın ardında bıraktığı ağır enkaz kaldırılmayı bekliyor

Beyrut Limanı’ndaki patlamanın ardında bıraktığı ağır enkaz kaldırılmayı bekliyor

6 yıl ago

Kategoriler

  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gaziantep
  • Genel
  • Haber
  • Köşe Yazısı
  • Kültür
  • Programlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Yaşam
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör

Öne Çıkanlar

Gaziantep’te Meydan Savaşı! Silahlar Peş Peşe Patladı; 2 Ölü 5 Yaralı

YPG Silah Bırakıp Kendini Feshetti! Dünya Basını; Bölgede Taşlar Yerinden Oynayacak

İsrail Savunma Bakanı’ndan Küstah Sözler! Çelik Yelek Giyip Türkiye’yi Hedef Aldı

Asgari Ücrete Yüzde 50 Zam Bombası! SGK Uzmanı İsa Karakaş Kulis Bilgisini Açıkladı

Yunanistan’dan Küstah Türkiye Çıkışı! F-35’leri İşaret Edip Sahada Karşılık Veririz Dedi

Mansur Yavaş CHP-Yeni Parti Geriliminde Kararını Verdi! Özgür Özel’e Büyük Şok

Gündem

OĞUZELİ’NDE YENİLENEBİLİR ENERJİ ATAĞI! MRC SOLAR DÜZENLENEN TÖRENLE HİZMETE AÇILDI
Gaziantep

OĞUZELİ’NDE YENİLENEBİLİR ENERJİ ATAĞI! MRC SOLAR DÜZENLENEN TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Kanal5
Eylül 2, 2026
0

Güneş enerjisi ve yenilenebilir enerji çözümleri alanında faaliyet gösterecek olan MRC Solar, Oğuzeli’nde düzenlenen törenle hizmete açıldı....

Kutsal Topraklardan Gelen Görüntüler Şok Etti! Fellik Fellik Kaçacak Yer Aradılar

Kutsal Topraklardan Gelen Görüntüler Şok Etti! Fellik Fellik Kaçacak Yer Aradılar

Ağustos 29, 2026
Karşıyaka Kütüphanesi Yükseliyor! Gaziantep’te Gençleri Sevindirecek Proje

Karşıyaka Kütüphanesi Yükseliyor! Gaziantep’te Gençleri Sevindirecek Proje

Ağustos 29, 2026
Gaziantep’te Meydan Savaşı! Silahlar Peş Peşe Patladı; 2 Ölü 5 Yaralı

Gaziantep’te Meydan Savaşı! Silahlar Peş Peşe Patladı; 2 Ölü 5 Yaralı

Ağustos 29, 2026
YPG Silah Bırakıp Kendini Feshetti! Dünya Basını; Bölgede Taşlar Yerinden Oynayacak

YPG Silah Bırakıp Kendini Feshetti! Dünya Basını; Bölgede Taşlar Yerinden Oynayacak

Ağustos 27, 2026
Kanal 5 - Ana Sayfa - Haberler, Son Dakika Haberleri

Tarafsız, hızlı ve güvenilir habercilik.

Kanal 5 olarak gündem, siyaset, ekonomi, spor, teknoloji ve yaşamdan en güncel gelişmeleri doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde okuyucularımıza ulaştırıyoruz.

Son Haberler

  • OĞUZELİ’NDE YENİLENEBİLİR ENERJİ ATAĞI! MRC SOLAR DÜZENLENEN TÖRENLE HİZMETE AÇILDI Eylül 2, 2026
  • Kutsal Topraklardan Gelen Görüntüler Şok Etti! Fellik Fellik Kaçacak Yer Aradılar Ağustos 29, 2026
  • Karşıyaka Kütüphanesi Yükseliyor! Gaziantep’te Gençleri Sevindirecek Proje Ağustos 29, 2026

Kategoriler

  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gaziantep
  • Genel
  • Haber
  • Köşe Yazısı
  • Kültür
  • Programlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Yaşam

© 2026 Kanal 5. Tüm hakları saklıdır. · aryn tarafından geliştirildi

Bu sitede yer alan haber, yazı, fotoğraf ve diğer tüm içeriklerin telif hakları aksi belirtilmedikçe Kanal 5’e aittir. İzinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya yayınlanamaz.

Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
  • Anasayfa
  • Tüm Kategoriler
    • Türkiye
    • Dünya
    • Siyaset
    • Ekonomi
    • Kültür
    • Yaşam
    • Gaziantep
    • Ankara
  • Kurumsal
  • İletişim

© 2026 Kanal 5. Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan haber, yazı, fotoğraf ve diğer tüm içeriklerin telif hakları aksi belirtilmedikçe Kanal 5’e aittir. İzinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya yayınlanamaz.