Canlı Yayın
Kanal 5 - Ana Sayfa - Haberler, Son Dakika Haberleri
  • Anasayfa
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Kültür
  • Yaşam
  • Gaziantep
  • Ankara
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
  • Anasayfa
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Kültür
  • Yaşam
  • Gaziantep
  • Ankara
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
Kanal 5 - Ana Sayfa - Haberler, Son Dakika Haberleri
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
Ana Sayfa Genel

Bunlar milli şef döneminin siyasetçileri!

Kanal5 Kanal5
Aralık 15, 2012
· Genel
0
PaylaşPaylaş

Akdağ’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Bakan Akdağ’ın 1930’lu yıllara kadar gittiğini belirterek, “Sayın Bakan ‘milli şef teknoloji cahili, bilgisayar kullanmıyor, internetten anlamazdı, hastanelerde teknoloji çok geriydi, tomografi cihazı yoktu’ derse şaşırmayacağım” dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın, “Bunlar milli şef döneminin zihniyetiyle siyaset yapanlar. Milletin feraseti, milletin basiretiyle biz buradayız” sözlerine CHP’li vekillerden tepki geldi. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Sayın Bakan ‘milli şef teknoloji cahili, bilgisayar kullanmıyor, internetten anlamazdı, hastanelerde teknoloji çok geriydi, tomografi cihazı yoktu’ derse şaşırmayacağım” diye konuştu.

TBMM Genel Kurulu’nda Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçeleri görüşülüyor. Akdağ, bakanlığının bütçesine ilişkin yaptığı konuşmada, ‘bir bütçe konuşmasında önemli olanın hamaset değil, gerçekler’ olduğunu kaydetti. Dünya Sağlık Örgütü’nün 2012 yılında yayınladığı bir raporda, ‘Başarılı sağlık reformları; Türkiye örneği’ başlığını kullandığını belirterek, 2008’deki bir OECD raporunda da, Türkiye’nin sağlıkta dönüşüm bakımından bir ders kitabı mahiyetinde olduğunun ifade edildiğini söyledi.

Akdağ, uluslararası yayınlarda, Türkiye’deki sağlık reformuna ilişkin başarılarla ilgili verilerden örnekler de verdi.

“MİLLİ ŞEF DÖNEMİNİN ZİHNİYETİYLE SİYASET YAPANLAR”

Sağlıkta dönüşümün 10 yıldır gerçekleştirilen bir süreç olduğunu belirten Akdağ, “10 senedir bu ezberleri tekrarlayanlara şunu söylemek istiyorum; yani ‘millet pek de anlamıyor bu işleri’ demek istiyorlar. Biz biliriz bu işleri. Bunlar, geçmiş tarzın siyasetiyle siyaset yapanlar. Bunlar, milli şef döneminin zihniyetiyle siyaset yapanlar. Milletin feraseti, milletin basiretiyle biz buradayız” diye konuştu.

Bu sırada CHP sıralarından gelen itiraz sesleri üzerine Akdağ, “Bana, yazıklar olsun diye söz atan milletvekili, sana yazıklar olsun. Seni terbiyeli ve edepli olmaya davet ediyorum. Milletimizin takdirine havale ediyorum. Bu kürsünün itibarına siz de hürmet edeceksiniz” diye bağırdı.

AK Parti’nin milleti öncelemiş bir parti olduğunu ve karnesini de milletten aldığını belirten Bakan Akdağ, “Böyle konuştuğumuz zaman birilerinin rahatını kaçırıyoruz. AK Parti milletinin karşısında defalarca çıkan ve milletinden defalarca ‘olur’ alan bir partidir. Her seferinde oyunu artırarak buralara gelmiştir. Sizin bu kürsülerden bazı arkadaşların ifade ettikleri, gerçekleri yansıtıyor olsaydı biz bu oyları alamazdık” diye konuştu.

Yapılan bütün anketlerde AK Parti yine yüzde 50’nin üstünde oy aldığını belirten Akdağ, “Herkes şapkasını önüne koyup nerede yanlış yaptığını iyi düşünmeli” dedi.

“GELİN BURADAN ‘KARŞI ÇIKIYORUZ’ DEYİN”

Akdağ, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’nın çatısı altında toplanmasına sürekli itiraz edildiğini belirterek,”SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’nın çatısı altına alınmasına karşı çıkanlara soruyorum; hala karşı çıkıyor musunuz? Gelin buradan ‘karşı çıkıyoruz’ deyin”. Vatandaşın ilaçlarını eczanelerden almasına karşı çıkanlara soruyorum; hala karşı çıkıyor musunuz? Kim mi karşı çıktı? Bu kürsüden ‘SSK’nın eczanelerini kapatıyorsunuz’ diyen ben miydim? Tarihi geri döndüremezsiniz” diye konuştu.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, da AK Parti’nin başı sıkıştığı zaman Atatürk’e ve İnönü’ye saldırdığını belirterek, “Siz benim sorularıma cevap verin” dedi

HAŞARI ÇOCUK TARTIŞMASI

Bakan Akdağ’ın konuşması ile ilgili söz isteyen CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel’e, TBMM Başkanvekili Meral Akşener ‘Haşarı çocuk tavrınızı anlıyorum ancak tutanaklara baktıktan sonra size söz vereceğim’ dedi. Bunun üzerine Özel, Akşener’en tutumuyla ilgili usul tartışması açılmasını talep etti.

Usul tartışmasına ilişkin söz alan Özel, bir vekilin yaşının küçük olmasının İçtüzük’ten kaynaklı hakları kullanmasına engel olmaması gerektiğini söyledi. Konuşmasında Sağlık Bakanı Akdağ’ın konuşmasına ilişkin ifadelerde bulunan Özel’e Akşener’den ‘Tutumum hakkında konuşun, bakan hakkında değil, benim hakkımda konuşun” uyarısı geldi. Bunun üzerine Özel, sağlık sistemini eleştiren bir şiir okudu.

Özel’in ardından kürsüye gelen AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, “Bu parlamento birçok bütçeyi geçirdi, tartışmalar yaşadı. Ama bu yıl ilkleri yaşıyoruz. Bu kürsüde marşlar söylendi, muhatabı Başkanlık Divanı olmasına karşın şiirler okundu. Öyle zannediyorum ki, bir süre sonra eline sazı alan burada saz da çalar. Meclis ciddiyet gerektirir” dedi.

İNCE: “İLK KEZ BU KÜRSÜDE DURUMU İDARE ETMEYE ÇALIŞTIM”

CHP Grup Başkanvekili İnce ise, Akşener’in hemşehrisi olduğunu, Özel’in de kendi partisine mensup bir milletvekili olduğunu belirterek, “Ne şişi yakayım ne kebabı, arayı bulayım diye düşündüm. Özgür kardeşim, ‘haşarı çocuk’ sözüne nereden baktığınıza bağlı. Sevimli, çalışkan, iyi hatip, biraz da muzip; bu kötü bir şey değil. Zaman zaman bu kürsüde maksadını aşan sözler edebiliyoruz. Ben de birine söylemiştim, ‘senin daha mürekkebin kurumadı’ demiştim. Ben de buraya geldiğimde Özgür arkadaşımın yaşında yani 38 yaşındaydım. Atatürk 38 yaşında Samsun’a çıktı. Özgür Özel’in üzücü bir sonuç çıkarmamasını, Sayın Başkanın da çalışkan cevval kardeşimize iltifatı olarak algılamasını istiyorum. Hayatımda da ilk kez bu kürsüde durumu idare etmeye çalıştım” şeklinde konuştu. İnce’nin bu sözleri Genel Kurul’da gülüşmelere neden oldu.

AKŞENER: “ÖZÜR DİLERİM”

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, Özgür Özel için ‘haşarı çocuk tavrı’ ifadesini kullandığını belirterek, “Sevimli bir tarz olarak kabul ettiğim için söyledim. İnsanların yaşıyla başıyla hiçbir zaman uğraşmamışımdır. Çünkü Sayın Özel’in yaşının kaç olduğuna dair bir fikrim yok. Haşarı çocuk tavrı sözü için sizden özür dilerim, bir daha tekerrür etmez” dedi. Özel’in usul tartışmasını, ‘tutanakları getirteceğim’ dediği için açtığını zannettiğini belirten Akşener, “Haşarı çocuk tavrı sözü üzerinden itirazı olsaydı özür dilerdim, özür diliyorum. Bir daha tekrarı olmayacak” dedi.

Genel Kurul’u yönetirken vekillerin kendilerini ifade edebilmeleri için İçtüzüğü gevşettiğini, esnettiğini belirten Akşener, “Ama anlaşılıyor ki İçtüzüğü harfiyen uygulamam gerektiğini öğreniyorum, bir ders olarak. Herkesi İçtüzüğe harfiyen uymaya davet ediyorum” dedi.

Kanal5

Kanal5

İlgili Posts

Yapay Zeka Eylem Planı Açıklandı! İKNA’nın Eğitim Programı da Dikkat Çekti
Genel

Yapay Zeka Eylem Planı Açıklandı! İKNA’nın Eğitim Programı da Dikkat Çekti

Ağustos 20, 2026
İKNA DÜŞÜNCE KURULUŞU’NDAN DEZENFORMASYONLA MÜCADELE EĞİTİMİ
Ankara

İKNA DÜŞÜNCE KURULUŞU’NDAN DEZENFORMASYONLA MÜCADELE EĞİTİMİ

Ağustos 19, 2026
Konya’da Dehşet Anları Kamerada! Yolda Karşılaştığı Husumetlisini Bıçakla Öldürdü
Genel

Konya’da Dehşet Anları Kamerada! Yolda Karşılaştığı Husumetlisini Bıçakla Öldürdü

Ağustos 13, 2026
Sonraki Haber

Sivereklililere kötü haber

Hatipoğlu, Fadıloğlu’nu ziyaret etti

Arena’da son derbi heyecanı

Yorum Yap Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önerilen

Adana’da yakalanan DEAŞ’lı iki şüpheli örgütün yönetim kadrosundanmış

10 yıl ago

Boko Haram Nijer’e saldırdı

12 yıl ago

Bilim insanlarından dünya mirasında 100 yıllık keşif

12 yıl ago
Anavatan Partisi Genel Başkanı Çelebi’den Destici’ye ziyaret

Anavatan Partisi Genel Başkanı Çelebi’den Destici’ye ziyaret

6 yıl ago

Kategoriler

  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gaziantep
  • Genel
  • Haber
  • Köşe Yazısı
  • Kültür
  • Programlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Yaşam
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör

Öne Çıkanlar

Boşanma Ve Nafaka Kuralları Değişiyor! İşte Tarihi Ve Detayları…

OĞUZELİ’NDE YENİLENEBİLİR ENERJİ ATAĞI! MRC SOLAR DÜZENLENEN TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Kutsal Topraklardan Gelen Görüntüler Şok Etti! Fellik Fellik Kaçacak Yer Aradılar

Karşıyaka Kütüphanesi Yükseliyor! Gaziantep’te Gençleri Sevindirecek Proje

Gaziantep’te Meydan Savaşı! Silahlar Peş Peşe Patladı; 2 Ölü 5 Yaralı

YPG Silah Bırakıp Kendini Feshetti! Dünya Basını; Bölgede Taşlar Yerinden Oynayacak

Gündem

Kahramankazan Belediyesi’nden Üniversite Öğrencilerine Burs Desteği
Ankara

Kahramankazan Belediyesi’nden Üniversite Öğrencilerine Burs Desteği

Kanal5
Eylül 15, 2026
0

Kahramankazan Belediyesi, 2026-2027 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte gençlerin eğitim hayatlarına katkı sağlamak amacıyla yürüttüğü burs desteğine...

Haymana’da Toplu Açılış! Hitit Doğa Parkı Ve Tarihi Yapılar Hizmete Açıldı

Haymana’da Toplu Açılış! Hitit Doğa Parkı Ve Tarihi Yapılar Hizmete Açıldı

Eylül 15, 2026
Devasa Nükleer Gemi Hizmete Alındı! Kuzey Kore Ölümcül Muhrip İle Gözdağı Verdi

Devasa Nükleer Gemi Hizmete Alındı! Kuzey Kore Ölümcül Muhrip İle Gözdağı Verdi

Eylül 8, 2026
Boşanma Ve Nafaka Kuralları Değişiyor! İşte Tarihi Ve Detayları…

Boşanma Ve Nafaka Kuralları Değişiyor! İşte Tarihi Ve Detayları…

Eylül 8, 2026
OĞUZELİ’NDE YENİLENEBİLİR ENERJİ ATAĞI! MRC SOLAR DÜZENLENEN TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

OĞUZELİ’NDE YENİLENEBİLİR ENERJİ ATAĞI! MRC SOLAR DÜZENLENEN TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Eylül 2, 2026
Kanal 5 - Ana Sayfa - Haberler, Son Dakika Haberleri

Tarafsız, hızlı ve güvenilir habercilik.

Kanal 5 olarak gündem, siyaset, ekonomi, spor, teknoloji ve yaşamdan en güncel gelişmeleri doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde okuyucularımıza ulaştırıyoruz.

Son Haberler

  • Kahramankazan Belediyesi’nden Üniversite Öğrencilerine Burs Desteği Eylül 15, 2026
  • Haymana’da Toplu Açılış! Hitit Doğa Parkı Ve Tarihi Yapılar Hizmete Açıldı Eylül 15, 2026
  • Devasa Nükleer Gemi Hizmete Alındı! Kuzey Kore Ölümcül Muhrip İle Gözdağı Verdi Eylül 8, 2026

Kategoriler

  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gaziantep
  • Genel
  • Haber
  • Köşe Yazısı
  • Kültür
  • Programlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Yaşam

© 2026 Kanal 5. Tüm hakları saklıdır. · aryn tarafından geliştirildi

Bu sitede yer alan haber, yazı, fotoğraf ve diğer tüm içeriklerin telif hakları aksi belirtilmedikçe Kanal 5’e aittir. İzinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya yayınlanamaz.

Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
  • Anasayfa
  • Tüm Kategoriler
    • Türkiye
    • Dünya
    • Siyaset
    • Ekonomi
    • Kültür
    • Yaşam
    • Gaziantep
    • Ankara
  • Kurumsal
  • İletişim

© 2026 Kanal 5. Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan haber, yazı, fotoğraf ve diğer tüm içeriklerin telif hakları aksi belirtilmedikçe Kanal 5’e aittir. İzinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya yayınlanamaz.