Canlı Yayın
Kanal 5 - Ana Sayfa - Haberler, Son Dakika Haberleri
  • Anasayfa
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Kültür
  • Yaşam
  • Gaziantep
  • Ankara
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
  • Anasayfa
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Kültür
  • Yaşam
  • Gaziantep
  • Ankara
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
Kanal 5 - Ana Sayfa - Haberler, Son Dakika Haberleri
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
Ana Sayfa Genel

Siyasi rant hesabı yaptılar

Kanal5 Kanal5
Mayıs 24, 2014
· Genel
0
PaylaşPaylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Sosyal Tesislerinde, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda, gündemdeki konuları değerlendirdi.

Türkiye’de seçim sonuçlarını değerlendiren tek partinin AK Parti olduğunu belirten Bakan Bozdağ, “Biz başarılı olduğumuz yerde bile seçim sonuçlarını değerlendiriyoruz ama CHP ve MHP’nin böyle bir derdi yok. ‘Biz istesek de istemesek de bize oy verecek olanlar var’ diyorlar. Kılıçdaroğlu gitsin CHP’nin, Bahçeli gitsin MHP’nin oyu değişmez. Neden, aynı tas aynı hamam da ondan” diye konuştu.

Türkiye’nin, cumhurbaşkanlığı seçimleri ile önemli bir sürece girdiğini vurgulayan Bozdağ, şöyle devam etti:

“Şimdi yeni bir seçime gidiyoruz. MHP’nin de CHP’nin de adayı yok. Çıkıp da yiğitçe ‘bizim adayımız şudur’ diyemiyorlar. Nasıl bir aday arıyorlar, hem milliyetçi hem laik hem muhafazakar hem sosyal demokrat hem de ulusalcı olacak. Böyle bir adamı Türkiye’de bulabilirlerse ‘aşk olsun’ demek düşer. Çıkıp da kendi gibi bir adamı koyamıyor. Bu ne demektir, ‘ben yanlış adamım, benim partim yanlış parti, benim politikalarım yanlış politika’ demektir. Kendilerini cumhurbaşkanlığına layık göremiyorlar. Kendini cumhurbaşkanlığına layık göremeyenleri bu millet başbakanlığa, belediye başkanlığına layık görebilir mi? Kendi içinden cumhurbaşkanı adayı çıkaramayanlar başbakan çıkarabilir mi? Bu açıkça ‘ey millet, bizden adam olmaz’ demektir. ‘Bizden cumhurbaşkanı olmaz’ diyorlar. O zaman sizden, başbakan hiç olmaz. CHP ve MHP cumhurbaşkanlığı, başbakanlık rüyaları görmeye devam ediyor ama her seçim, bunların rüyası değil, kabusu olacak. Bunlar çatı matı yapıyorlar. Temeli olmayan çatı ayakta duramaz. Allah izin verirse 10 Ağustos’ta milletin kasırgası bunların çatısını alıp götürecektir.”

Soma’daki maden faciası

Soma’da yaşanan maden faciasından sonra hükümete yöneltilen eleştirilere de değinen Bakan Bozdağ, bu süreçte herkesin, yangının nasıl söndürüleceğini düşünmesi gerektiğini söyledi.

Milletleri millet yapan en önemli esaslardan birinin de acıların paylaşılması olduğuna işaret eden Bozdağ, “Siyasi görüşlerimiz, inançlarımız ideolojimiz ne kadar farklı olursa olsun acılar karşısında duruşumuz bir olmuştur ancak ülkemizde acılardan ayrışma üretmek isteyen birileri her zaman oldu. Soma’da da bunları gördük” dedi.

Bozdağ, Türk milletinin bu eleştirilere prim vermeyeceğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

“Hükümetlerimiz döneminde zaman zaman afetler oldu. Hükümetlerimiz, her afetin ardından üzerine düşeni yaptı ama kazaların öncesinde de gerekenleri yapmak lazım. Bu konuda da Türkiye’de atılmış adımlara baktığımız zaman en önemli adımları, hükümetlerimiz attı ama belli ki yetmedi. Bunun için de son Bakanlar Kurulu’nda Başbakanımız, bakanlarımıza talimat verdi. Dünyanın madencilik konusunda en ileri olan ülkelerinde bu işlerin nasıl yapıldığını araştıracaklar.”

“Siyasi rant hesabı yaptılar”

“Soma’da babalar, anneler, torunlar, eşler göz yaşı döküyor, 77 milyon insan ağlıyor, bazı insanlar da çıkıyor, bu ağıtların ortasında ‘siyasal rantı nasıl sağlarız’, bunun hesabını yapıyorlar” diyen Bozdağ, “İnsan olmanın asgari özelliklerini taşıyan bir insan bunu yapmaz. Vicdanını kara taşa gömenlere bu millet her zaman gereken dersi vermiştir” diye konuştu.

Soma’daki faciada, “140-150 civarında Suriyelinin madende bulunduğu ve bunların üzerine beton döküldüğü iftirası atıldığını” belirten Bozdağ, “Ey CHP’liler, ey CHP’nin vicdanı kararmış vekilleri. Esed, 150 bin insanı katlederken siz gidip Esed’le fotoğraf çektirdiniz. Bu katili dünyaya masum göstermek için çalışmalar yaptınız” ifadelerini kullandı.

“Toplantı ve gösteri hürriyeti bir haktır”

Türkiye’de karmaşa çıkarmak için “yeminli grupların bulunduğunu” savunan Bakan Bozdağ, şunları söyledi:

“Türkiye’de toplantı ve gösteri hürriyeti bir haktır. Türkiye, demokratik bir ülkedir. Herkes istediği yerde toplantı yapma hakkına sahiptir, düşüncesini ifade etme hakkına sahiptir ama yüzünü maskeleyip, polislere molotof atıp, polisleri canlı canlı yakma hakkına sahip değildir. Şahısların ya da kamunun malına zarar verme hakkına sahip değildir. Biz, gösteri yapılmasına karşı değiliz. Toplantı ve gösterilerin terörize edilmesine karşıyız. Amerika’da, Almanya’da gösteri alanları var. Bunların sınırları çizilmiş. Bunların dışına çıkın bakalım, size izin veriyorlar mı? Oralarda kurallar uygulanıyor. Biz de kendi ülkemizdeki kuralları uyguluyoruz. Kendi ülkelerindeki kuralları bırakıp, Türkiye’de uygulanan kurallar hakkında konuşanlara diyorum ki ‘Sizin kanunlarınızla bizim kanunlarımızı yan yana koyalım. Bir bakalım nasıl?”

Cinsel saldırı ve istismar suçlarında verilecek cezalar önemli oranda artırılacak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, çocuklara ve yetişkinlere karşı cinsel saldırı ve istismar suçlarında verilecek cezaları önemli oranda artıracaklarını söyledi.

TBMM’de Adalet Komisyonunda görüşülen kanun tasarısının önemli hususları içerdiğini ifade eden Bozdağ, özellikle cinsel dokunulmazlığa karşı işenen suçlara ilişkin yeni düzenleme getireceklerini belirtti.

“Hem çocuklara karşı hem de yetişkinlere karşı cinsel saldırı ve istismar suçları, genel anlamda cinsel dokunulmazlığa karşı suç işlenmesi halinde verilecek cezaları önemli oranda artırıyoruz” diyen Bozdağ, şunları kaydetti:

“Daha önceki düzenlemelerde saldırıya uğrayanın beden ve ruh sağlığının bozulması için rapor aranıyordu, esasında saldırıya uğrayanın beden ve ruh sağlığını bu rapor, saldırıdan daha fazla etkileyebiliyordu. Saldırıya uğrayıp da beden ve ruh sağlığı bozulmayan birisi olabilir mi? Saldırıya uğrayan herkesin beden ve ruh sağlığı elbette bozulmuştur. Yeni düzenleme, bunun peşinen kabul ediyor. Beden ve ruh sağlığının bozulması halinde cezayı artırmak için öngörülen ceza miktarı, ana cezaya ilave edilmektedir. Ayrıca kamu görevi, koruyucu aile, kayın hısımlığı, üvey baba, üvey ana, üvey evlat ve evlatlık ilişkisi içerisinde olanların bu fiili işlemesi halinde cezaların artırılması hukukumuza getirilmektedir.”

“Tıbbi tedavi yoluna da gidilecek”

Bozdağ, önemli bir değişiklilik daha yaptıklarının altını çizerek, “Cinsel dokunulmazlığa karşı işlenmiş suçlardan dolayı hapis cezasına mahkum olanlar, bundan sonra tıbbi tedavi, mağdurun bulunduğu yerlere yaklaşmama veya oralarda ikamet etmeme, çocuklarla bir arada olmayı gerektiren ortamda çalışmama, çocuklarla ilgili bir meslek icra etmeme gibi hak yoksunluklarıyla da karşı karşıya kalacak. Tıbbi tedavi yoluna da gidilecek” diye konuştu.

Daha önce bu suçlardan ceza alanların, cezasının üçte ikisini hapishanede geçirdikten sonra “iyi halden” tahliye edilebildiğini vurgulayan Bozdağ, yeni düzenleme ile cezasının üçte ikisini değil, dörtte üçünü tamamlayanların “iyi halden” yararlanabileceğini anlattı.

Çocuklara karşı işlenen cinayet suçlarının herkesi derinden etkilediğine dikkati çeken Bozdağ, şöyle devam etti:

“Son günlerde, ‘bunların hakkı idamdır’ tartışmaları yapıldı. Bizim hukukumuzda idam cezası yok. En ağır ceza, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası. Öldürme fiili çocuklara karşı işlendiğinde verilen ceza da ağırlaştırılmış müebbet hapis. O zaman biz bu durumdaki cezanın infazında geçecek süreyi artıran bir adım attık. Çocuklara karşı işlenen bir suçtan dolayı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alanlar, mevcut düzenlemeye göre 30 yıl yatınca tahliye oluyordu, yeni düzenlemeye göre 39 yıl yatacaklar. 9 yıl cezalarının infazındaki süre artmış oldu. Müebbet hapis cezası alanlar 24 yıl yatınca tahliye olabiliyordu, yeni düzenlemede bunlar da 33 yıl yattıktan sonra iyi hali varsa tahliye olabilecek. Burada da infaz, 9 yıl arttırıldı. Terör suçlarının infazındaki şartlar, bunlar için de getirildi.”

Kanal5

Kanal5

İlgili Posts

Konya’da Dehşet Anları Kamerada! Yolda Karşılaştığı Husumetlisini Bıçakla Öldürdü
Genel

Konya’da Dehşet Anları Kamerada! Yolda Karşılaştığı Husumetlisini Bıçakla Öldürdü

Ağustos 13, 2026
Sığınak delici TOLUN P göreve hazır! 1 metre kalınlığındaki güçlendirilmiş betonu deliyor
Genel

Sığınak delici TOLUN P göreve hazır! 1 metre kalınlığındaki güçlendirilmiş betonu deliyor

Ağustos 8, 2026
7 Şirkete Kayyum Atandı! Milyonluk Vatandaşlık Vurgunu Ortaya Çıktı
Genel

7 Şirkete Kayyum Atandı! Milyonluk Vatandaşlık Vurgunu Ortaya Çıktı

Ağustos 5, 2026
Sonraki Haber

Afganistan’da Taliban’a yönelik operasyonlar: 19 ölü

Arınç’ın dünürü vefat etti

Amerikalılar Esed’i düşürmeye %90 ikna oldu

Yorum Yap Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önerilen

Gül: Huzurun olduğu yerde ilerleme vardır

13 yıl ago
KAHRAMANKAZAN’DA 19 MAYIS COŞKUSU: KIRAÇ KONSERİYLE TAÇLANDI

KAHRAMANKAZAN’DA 19 MAYIS COŞKUSU: KIRAÇ KONSERİYLE TAÇLANDI

1 yıl ago

Bakan yardımcısı kaçırıldı

12 yıl ago
İngiltere’de ‘çift mutant’ Kovid-19 varyantı 104 kişide görüldü

İngiltere’de ‘çift mutant’ Kovid-19 varyantı 104 kişide görüldü

5 yıl ago

Kategoriler

  • Abdulkadir Ünal
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gaziantep
  • Genel
  • Haber
  • Köşe Yazısı
  • Kültür
  • Programlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Yaşam
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör

Öne Çıkanlar

Konya’da Dehşet Anları Kamerada! Yolda Karşılaştığı Husumetlisini Bıçakla Öldürdü

Demirtaş İçin Kritik Gelişme! MHP Yasa Kapsamında Dedi Tahliye Tarihi Kulislere Sızdı

Mekke Anlaşması Fikri Nasıl Ortaya Çıktı? Cumhurbaşkanı Erdoğan Tek Tek Açıkladı

Terörsüz Türkiye Yasası Meclis’ten Geçti! Dünya Basını Tarihi Dönüm Noktası Dedi

Suriye Mahkemesinden Esad Ve Aile Bireylerine İdam!

Antep Fıstığı Tezgaha İndi! Fiyatı Dudak Uçuklattı

Gündem

Keçiören Belediyesi’nde personel trafiği: CHP dönemindeki şirket alımları, Sayıştay’ın milyarlık tespiti ve dahası 
Ankara

Keçiören Belediyesi’nde personel trafiği: CHP dönemindeki şirket alımları, Sayıştay’ın milyarlık tespiti ve dahası 

Kanal5
Ağustos 13, 2026
0

Ankara Net Haber’in gündeme getirdiği özel haberde, Keçiören Belediyesi’ndeki personel hareketliliğinin farklı boyutları ortaya konuldu. CHP dönemindeki...

Muğla’da Türk Bayrağına Çirkin Saldırı! Şehri Ayağa Kaldıran Kadın Yakalandı

Muğla’da Türk Bayrağına Çirkin Saldırı! Şehri Ayağa Kaldıran Kadın Yakalandı

Ağustos 13, 2026
Yeniden Refah ve Saadet’ten İttifak Kararı! Siyaset Gündemini Hareketlendiren Buluşma

Yeniden Refah ve Saadet’ten İttifak Kararı! Siyaset Gündemini Hareketlendiren Buluşma

Ağustos 13, 2026
Konya’da Dehşet Anları Kamerada! Yolda Karşılaştığı Husumetlisini Bıçakla Öldürdü

Konya’da Dehşet Anları Kamerada! Yolda Karşılaştığı Husumetlisini Bıçakla Öldürdü

Ağustos 13, 2026
Demirtaş İçin Kritik Gelişme! MHP Yasa Kapsamında Dedi Tahliye Tarihi Kulislere Sızdı

Demirtaş İçin Kritik Gelişme! MHP Yasa Kapsamında Dedi Tahliye Tarihi Kulislere Sızdı

Ağustos 13, 2026
Kanal 5 - Ana Sayfa - Haberler, Son Dakika Haberleri

Tarafsız, hızlı ve güvenilir habercilik.

Kanal 5 olarak gündem, siyaset, ekonomi, spor, teknoloji ve yaşamdan en güncel gelişmeleri doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde okuyucularımıza ulaştırıyoruz.

Son Haberler

  • Keçiören Belediyesi’nde personel trafiği: CHP dönemindeki şirket alımları, Sayıştay’ın milyarlık tespiti ve dahası  Ağustos 13, 2026
  • Muğla’da Türk Bayrağına Çirkin Saldırı! Şehri Ayağa Kaldıran Kadın Yakalandı Ağustos 13, 2026
  • Yeniden Refah ve Saadet’ten İttifak Kararı! Siyaset Gündemini Hareketlendiren Buluşma Ağustos 13, 2026

Kategoriler

  • Abdulkadir Ünal
  • Ankara
  • Doğu-Güneydoğu
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gaziantep
  • Genel
  • Haber
  • Köşe Yazısı
  • Kültür
  • Programlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Yaşam

© 2026 Kanal 5. Tüm hakları saklıdır.

Bu sitede yer alan haber, yazı, fotoğraf ve diğer tüm içeriklerin telif hakları aksi belirtilmedikçe Kanal 5’e aittir. İzinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya yayınlanamaz.

Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Gör
  • Anasayfa
  • Türkiye
  • Dünya
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Kültür
  • Yaşam
  • Gaziantep
  • Ankara

© 2026 Kanal 5. Tüm hakları saklıdır. Bu sitede yer alan haber, yazı, fotoğraf ve diğer tüm içeriklerin telif hakları aksi belirtilmedikçe Kanal 5’e aittir. İzinsiz kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya yayınlanamaz.